Al Thani: Bosna i Hercegovina destinacija u koju vrijedi ulagati

Al Thani: Bosna i Hercegovina destinacija u koju vrijedi ulagati

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić susreo se, u okviru svjetske izložbe Expo 2020 Dubai, sa sheikhom Mohammedom bin Abdulla Al Thanijem, predsjednikom Uprave kompanije “Air Arabia” i vlasnikom lanca hotela “Rotana”.

Ovaj susret dogovoren je ranije, obzirom da je grupacija “Al – Thani LLC Sharjah” prisutna u Bosni i Hercegovini od 2017. godine, te da su zainteresirani za nastavak investiranja u našu zemlju.

“U proteklih nekoliko mjeseci koristili smo svaku priliku da se povežemo sa što više potencijalnih investitora, tako da smo iskoristili priliku i za susret sa sheikhom Al – Thanijem s kojim smo razgovarali o investicionim prilikama u našoj domovini. “Al – Thani grupacija” je već ranije ušla na tržište Bosne i Hercegovine kupivši prije nekoliko godina Bosmal, u kojem su otvorili hotel iz lanca “Rotana”. Imali su određenih poteškoća prilikom realizacije svoje investicije tako da smo razgovarali o našem opredjeljenju da budemo siguran partner našim investitorima jer nama trebaju investitori koji će ubrzati razvoj naše privrede i moramo maksimalno raditi na pridobijanju njihovog povjerenja”, istakao je ministar Delić.

Sheik Al – Thani izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku susresti se s predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, te istakao da je Bosna i Hercegovina destinacija u koju vrijedi ulagati, posebno u oblasti turizma.

“Predani smo našoj investiciji u Sarajevu i drago nam je da znamo da imamo vašu podršku u razvoju turizma na području Kantona. Planirat ćemo uskoro posjetu Sarajevu i voljeli bismo nastaviti započete razgovore”, izjavio je nakon sastanka sheikh Al- Thani.

Sheikh Mohammed Al – Thani član je kraljevske porodice Katara i  preduzetnik sa sjedištem u Dohi s fokusom na oblasti ugostiteljstva i turizma. Predsjedavajući je u nekoliko uprava kompanija, među kojima su najistaknutije  “Air Arabia”, “Gamma Aviation” Bliski istok,  “AM Holding Company”, SASCO, “Santos International Company”, “Ascent Advertising Company”…

Previous Bijeljina i danas ima ulicu “Arkanove garde”: “Ovo je grad na kraju svijeta”
Next Ponoš: Unutar Bosne i Hercegovine da nađu mehanizam kako će tu državu dograđivati, a ne da im neko suflira sa strane, ni Beograd ni Zagreb

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Leila Šeta: Uspjeti u Bosni je lakše, vani ste uvijek stranac

Leila Šeta i Emina Ćatić iz kompanije FOODISH, pobjednice 5. emisije SBF Start-up Challenge  „Uspjeti u Bosni i Hercegovini je puno lakše, nego negdje vani. Ovdje ste svoji na svom

Ekonomija/Biznis

Bh. firma stolarima nudi do 2.000 KM neto plate

Kompanija MS&Wood traži nove radnike, i to majstore / stolare kojima nudi neto plate do čak 2.000 KM, piše BiznisInfo. Firma MS&Wood iz Fojnice je regionalni lider u proizvodnji inovativnog

Ekonomija/Biznis

Njemački investitor izgradio novi pogon u Goraždu

Pri kraju su radovi na poslovnom objektu kompanije Tekvor Care (TVC) u Goraždu.  Riječ je o proizvodno – skladišnom objektu površine 12.400 metara kvadratnih a radove izvodi firma Baupartner Lukavac.