AMA Adriatic u Ilijašu ove godine gradi još jednu proizvodnu halu

AMA Adriatic u Ilijašu ove godine gradi još jednu proizvodnu halu

ILIJAŠ U kabinetu općinskog načelnika Akifa Fazlića ovih je dana održan radni sastanak kojem su prisustovali Alessandro Malavolti potpredsjednik grupacije AMA S.p.a sa sjedištem u Italiji i Adnan Hajdarpašić direktor AMA Adriatic sa sjedištem u industrijskoj zoni Luka.

Tema sastanka bila je dalje investiranje i širenje ove grupacije u Ilijašu. Gosti su najavili da će već u ovoj godini biti završena izgradnja još jedne hale ukupne GBP površine preko 7.000.m2, za koju je u završnoj fazi izdavanje potrebnih dozvola od strane Općine Ilijaš.

Pored navedenog Alesandro Malavolti je iskazao poslovni interes za nastavak investiranja u nove proizvodne hale, te se je u tom smislu razgovaralo o prostornim mogućnostima širenja ove grupacije u okviru IZ Luka. Dogovoreno je da će se ovo pitanje zajednički definisati i tražiti modaliteti njegovog rješavanja.

Zajednički je konstatirano da se dosadašnja saradnja ove kompanije i Općine odvijala na  profesionalnom nivou, te da je poslovni ambijent koji je kreirala Općina Ilijaš privlačan za investiranje kao i za samo poslovanje.

AMA Adriatic je firma koja nije zagađivač okoliša i životne sredine jer se radi o ekološki čistoj djelatnosti, firma koja trenutno zapošljava 285 radnika, koja koristi i praktikuje moderne tehnologije u proizvodnji kao što robotika i automatizacija proizvodnih procesa.

Previous 'Smilelove', domaći brend eko tekstilne proizvodnje - bosanska tradicija i baština utkana u dizajn proizvoda
Next Počitelj postaje glavno saobraćajno središte u regiji. Pelješki most gubi smisao

You might also like

Ekonomija/Biznis

Cazin među vodećim u našoj zemlji po poljoprivrednoj proizvodnji (VIDEO)

S tri hiljade registrovanih poljoprivrednih gazdinstava grad Cazin je u samom vrhu u Bosni i Hercegovini, a najveći je i po pojedinačnoj proizvodnji mlijeka u Bosni i Hercegovini. Među vodećim

MADE IN BOSNIA-387

U Bosni i Hercegovini rast industrijske proizvodnje od 2,1 posto u prvom polugodištu

U Bosni i Hercegovini je u prvom polugodištu ove godine ostvaren rast industrijske proizvodnje od 2,1 posto u odnosu na isti period prošle godine. Direkcija za ekonomsko planiranje BiH objavila

Ekonomija/Biznis

Nastavljaju rasti: „Igman“ ulaže 10,5 miliona eura u novi pogon, a radi se o municiji 7,62 milimetra

Kompanija „Igman“ iz Konjica, najveća državna firma u oblasti namjenske industrije, proizvela je u prošloj godini naoružanja i vojne i opreme, prema procjeni koju su dostavili, u ukupnoj vrijednosti od 142,9