Ambasada SAD u Beogradu: Vulinova izjava o ujedinjenju svih Srba protivna Dejtonu i evropskom putu Srbije

Ambasada SAD u Beogradu: Vulinova izjava o ujedinjenju svih Srba protivna Dejtonu i evropskom putu Srbije

Ambasada SAD u Srbiji saopćila je danas da izjava ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o ujedinjenju svih Srba u jednu državu nije u skladu sa Dejtonskim sporazumom ni evropskim aspiracijama Srbije.

“Dejtonski mirovni sporazum čuva mir i stabilnost. Sve vlade i svi predsjednici Srbije su ga do sada podržali. Komentari ministra unutrašnjih poslova o ujedinjenju svih Srba u jednu državu nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom i protivrječe integraciji Srbije u evropske strukture”, objavila ja ambasada na Tviteru.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije rekao je za jučerašnju Politiku da je jedini način da Balkan ostane stabilan da Srbi žive u jednoj državi.


“Jedini način da Balkan ostane stabilan jeste da Srbi žive u jednoj državi. Svi sukobi na Balkanu počinju diskriminacijom Srba. Tamo gdje poštuju prava Srba nemaju problem sa ‘srpskim svetom`”, rekao je.

Izvor: Agencije

Previous Goražde nizom sadržaja obilježava godišnjicu genocida
Next Brčko - Maršom i prigodnim programom obilježena 27. godišnjica genocida u Srebrenici

You might also like

SANDŽAK

Bošnjaci Sandžaka obilježavaju Dan nacionalne zastave (Video)

Novi Pazar – Bošnjačko nacionalno vijeće je danas započelo program obilježavanja 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave i to održavanjem predstave za djecu „Avanture Nasrudin-hodže“ u novopazarskom Kulturnom centru. Članovi

NAŠI DANI

Lavić: Bosanski državni interes je iznad svega

  Skoro tri decenije Bosna je poprište etničko-religijske politike, odnosno etnicizma, rečeno je na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca ”Krug 99“ održanoj u nedjelju u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Ćulibrk osuđen na 20 godina za zločine u Bosanskoj Krupi

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je prvostepenu presudu kojom je Dušan Ćulibrk osuđen na 20 godina zatvora za zločine počinjene u ljeto 1992. na području Bosanske Krupe, odnosno za učešće