Amel Tuka: Radujem se finalu Dijamantske lige

Amel Tuka: Radujem se finalu Dijamantske lige

Najbolji bosanski atletičar Amel Tuka oglasio se povodom nastupa u završnici atletske Dijamantske lige.

Našeg atletičara uznemirili su i pojedini natpisi u medijima…

-Još jednom ću ponoviti kako sam ponosan što sam uspio izboriti finale Dijamantske lige. Za one koji ne znaju, to je moje prvo dijamantsko finale i izuzetno sam ponosan na taj podvig, uprkos svim problemima, sa kojima sam se susretao.

Ne mogu reći da me nije zabolilo kada sam pročitao: “Tuka tek sedmi, Tuka tek šesti”! Jeste, zabolilo me, jer to sedmo mjesto je meni donijelo plasman u finale, gdje se mogu plasirati samo najbolji na svijetu, a Bosna i Hercegovina će u tom finalu imati mene i ja ću opet staviti srce na svoj grb, jer je to moja zastava, koju sa ponosom nosim.

Radujem se finalu, a još se više radujem kada vidim koliko dječaka i djevojčica trenira atletiku i koliko im znači podrška aktivnih sportista. Zato, nemojte zbog te dječice, koja tek trebaju zavoljeti ovaj sport i napraviti rezultate za Bosnu i Hercegovinu, govoriti kako je neko TEK ŠESTI ili TEK SEDMI… I dalje je bolji od stotine njih, koji bi sve dali da su na tom mjestu…Eto, ne zamjerite. Voli vas Amel! – napisao je Tuka.

Finale Dijamantske lige, najjace lige na svijetu u atletici, će se održati 09.09.2021. godine u Cirihu.

Previous „Zeka komerc“ iz Gračanice zaposlio 35 ljudi u Cazinu
Next Mirko Šarović: Raspakivanje Daytona vodi u nestanak RS

You might also like

SANDŽAK

Mundijal – Sandžak navija za Maroko

Ljubitelji fudbala u Novom Pazaru, najvećem gradu srbijanske regije Sandžak, izvjesili su zastavu Maroka čime su jasno pokazali za koga navijaju u polufinalnim utakmicama Svjetskog prvenstva u Kataru, javlja AA.

SPORT

Karate: Svjetska liga za mlade – Mulahalilović osvojio zlato, Busnov srebro

Sadin Mulahalilović iz Gradačca pobjednik je Svjetskog kupa u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) za mlade karatiste u borbama -84 kg. Na takmičenju najboljih održanom u Poreču (RH) Mulahalilović je

SPORT

Elvir Bolić: Bosna i Hercegovina treba izgraditi pobjednički mentalitet

  Elvir Bolić već više od deset godina nije angažovan u fudbalskim dešavanjima nakon što je napustio mjesto menadžera reprezentacije Bosne i Hercegovine sredinom maja 2008. godine. Bez obzira na