Amer ima san da postane najveći uzgajivač ovaca – njegovo  stado sada ima više od 100 grla

Amer ima san da postane najveći uzgajivač ovaca – njegovo stado sada ima više od 100 grla

Nakon medijskih informacija o Ameru Ibrahimoviću iz sela Pobuđe kod Bratunca,  „dječaku koji voli ovce više od igračaka“, Humanitarna organizacija  „Merhamet“- Regionalni odbor Tuzla je, uz podršku BH Telecoma, finansirala je nabavku deset ovaca i određenu količinu stočne hrane.

Prilikom uručenja donacije ustanovljeno da ovaj mladi farmer zbog značajnog broja grla ima teškoće gdje smjestiti svoje ovce, navodi HO Merhamet Tuzla u saopćenju za javnost.

– Ponovo smo se obratili BH Telecomu i oni su odobrili najveći dio sredstava za izgradnju štale za smještaj ovaca u vlasništvu porodice Ibrahimović, na čemu se iskreno zahvaljujemo – kazala je Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla.

Štala je u međuvremenu izgrađena i već je u funkciji, čime je uveliko olakšan rad ovoj porodici.

– Ranije smo ovce držali u više drvenih šupa i pod nadstrešnicama, a sada su sve pod jednim krovom, u suhom i funkcionalnom objektu – ističe Amerov otac Ibrahim.

Zahvaljujući ovoj i ranijim donacijama, te trudu porodice Ibrahimović, njihovo stado sada ima više od 100 grla i već se ostvaruje dječakov san da postane najveći uzgajivač ovaca u tom kraju.

BH Telecom je još jednom pokazao veliku društvenu odgovornost, pružajući podršku različitim projektima, a „Merhamet“ nastavlja pomagati povratnike u manji bh.entitet kako bi ostali na svojim imanjima, navodi se u saopćenju.

Previous U prva četiri mjeseca 2021. bosanski izvoz povećan za 25,7 posto
Next Olimpik istupio iz Premijer lige, Savez ga degradirao u najniži rang

You might also like

ŽIVOT

Radila je na Batmanu i Harryu Potteru, sada se vratila u Sarajevo – Došla sam kući!

Aleksandra Korizma, kostimografkinja koja je svoj talenat izbrusila u Londonu, za O kanal je govorila o radu u teatru, na filmu i povratku u Sarajevo. Karijera Aleksandre Korizme počela je upisom na

BH RAZGLEDNICA

Kad čeljad nije bijesna, kuća nije tijesna: Priča o Bošnjaku koji je imao 4 žene i 54-ero djece (Video)

Zanimljivu priču i lijepu razglednicu Bosanske krajine donosi nam Muhamed Mahmutović…

ŽIVOT

Gacko: Paroh i glavni imam zajedno kosili travu u haremu džamije Mehmed-age Zvizdića

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sadet ef. Bilalić i gatački paroh Velimir Kovač zajedno su danas kosili travu u haremu džamije Mehmed-age Zvizdića u Gacku. Svoju privrženost kao i odanost