Američki komandant u Sarajevu; EUFOR vježba u Hercegovini (VIDEO)

Američki komandant u Sarajevu; EUFOR vježba u Hercegovini (VIDEO)

Ceremonija kojom je označen početak EUFOR-ove vježbe Brzi odgovor 2021 održana je 25.9.2021. godine.

Godišnjom vježbom provjerava se sposobnost EUFOR-a da izvrši pozivanje i raspoređivanje rezervnih snaga koje se nalaze izvan Bosne i Hercegovine, a koje zemlje učesnice drže na visokom nivou pripravnosti.

– EUFOR je rasporedio svoj Multinacionalni bataljon (MNBN) na područja vježbi u Mostaru, Livnu, Čapljini, Trebinju i Bileći gdje će ostati narednih pet dana. Svi konvoji su stigli na svoja odredišta. U narednih pet dana osoblje MNBN-a će vježbati u svoje sposobnosti da pomognu vlastima BiH u održavanju sigurnog okruženja, naveli su danas (27. sep.) iz EUFOR-a.

Video: EUFOR

U međuvremenu, komandant američke Komande snaga za specijalne operacije u Evropi generalmajor David Tabor izjavio je danas u Sarajevu kako će Sjedinjene Američke Države (SAD) kao saveznik nastaviti jačati partnerstvo s Bosnom i Hercegovinom.

Video: Fena
Previous Holanđanin ‘Ćiro’: Svojevremeno došao kao humanitarac, pa ostao da živi u Bosni
Next Godišnjica zatvaranja logora “Dretelj” bez posjete objektu: “Gledali smo ljude kako umiru i kako se pate”

You might also like

NAŠI DANI

Ne pominju se bosanski političari: Imena čelnika Srbije, Hrvatske i Crne Gore u Pandora Papers-u

Konzorcij novinara istraživača na temelju podataka iz gotovo 12 miliona dosjea koje su prikupile, podijelili su Pandora Papers u kojima su navedeni finansijski podaci čelnika Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

NAŠI DANI

Klas reducirao izvoz brašna radi obezbjeđenja domaćeg tržišta

 Usljed velikog interesovanja i potražnje brašna od inostranih i regionalnih kupaca, kompanija Klas odlučila je maksimalno reducirati, a nekim državama i obustaviti izvoz brašna kako bi osigurala dovoljne količine za

NAŠI DANI

Ne prestaje zastrašivanje Bošnjaka u Vlasenici

Zastrašivanje Bošnjaka u Podrinju, iznošenjem lažnih optužbi na mnoge koji su se vratili u svoje prijašnje domove, sve više dobija na intezitetu, a posebno kako se počeo stezati obruč oko