Armina Šehomerovića dovode u vezu sa napadom na Vučića: Život mi je ugrožen, tražit ću zaštitu!

Armina Šehomerovića dovode u vezu sa napadom na Vučića: Život mi je ugrožen, tražit ću zaštitu!

Muškarac iz Srebrenice, kojeg su mediji doveli u vezu sa napadom na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića 11. jula 2015. godine tokom komemoracije u Srebrenici negirao je bilo kakvu povezanost sa incidentom.

Armin Šehomerović, kojeg su Nezavisne novine direktno dovele u vezu sa napadom na Vučića, pozivajući se na policijske izvore, rekao je za novinsku agenciju Patria da je tokom komemoracije bio blizu ulaza u Memorijalni centar u Potočarima, nekoliko desetina metara daleko od incidenta, te da nema nikakve veze sa napadom.

U novinama sam pročitao da se moje ime dovodi u vezu sa napadom na premijera Vučića, ali ne znam ništa više od toga  – rekao je Šehomerović za agenciju Patria.

Mene još niko nije kontaktirao ni iz MUP-a RS ni iz SIPA-e. Nije u redu da se moje ime pominje tako olahko, i bez i jednog dokaza. Živim u Srebrenici, krećem se po gradu, moj život je ugrožen nakon ovakvih natpisa – dodao je Šehomerović. On je rekao da je već razgovarao sa advokatom i da će zatražiti zaštitu. Tvrdi da čak ne može biti ni svjedok napada, jer nije bio blizu delegacije.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) objavila je nekoliko fotografija sa komemoracije u Potočarima 11. jula 2015. godine, kada je napadnut srbijanski premijer. Građane su pozvali da im pomognu u identifikaciji osoba koje se mogu dovesti u vezu sa napadom.

Na jednoj od fotografija nalazi se muškarac koji liči na mene, ali uopće ne toliko da bi neko mogao tvrditi da sam to ja – rekao je Šehomerović.

Nakon napada na premijera Vučića beogradski mediji su objavili i fotografije nekoliko drugih muškaraca, koje su, pozivajući se na obavještajne izvore, doveli u vezu sa incidentom. Nešto više od godinu danas kasnije Tužilaštvo BiH je obustavilo istragu protiv Almira Merdića (42) iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad.

Također, Srbiju još uvijek trese skandal, jer su dvojica pripadnika MUP-a Srbije novinaru Aljazeere priznali krajem prošle godine da su bili ilegalno na tajnom zadatku u Srebrenici tokom komemoracije.

Previous Ensar Gackić - od izbjeglice iz Bosne i Hercegovine do inžinjera u Boeingu
Next Zbog negativnog priraštaja i migracija Srbija i Hrvatska ostaju godišnje bez grada, a Bosna i Hercegovina bez mjesta

You might also like

NAŠI DANI

Javna tribina ‘Hrvatska politika prema Bosni od 1992. do 1995. godine’

Politika koju je početkom devedesetih godina prema Bosni i Hercegovini vodio tadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman dovela je do ogromnog stradanja i nepotrebnog rata između Hrvata i Bošnjaka, čije se

NAŠI DANI

Christian Schmidt imenovan za sljedećeg visokog predstavnika

Danas su u Sarajevu ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC) službeno imenovali Christiana Schmidta za sljedećeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, nakon

NAŠI DANI

Orić prijavio Vučića policiji: Imam informacije da hoće moju glavu! (VIDEO)

  Naser Orić tvrdi da ima informacije obavještajnih službi da je Vučić na sastanku sa direktorom BIA-e tražio “da završe s Orićem”. Prate me, snimaju dronovima noću. Sumnjam u Dragomira