Atif Dudaković izašao iz bolnice

Atif Dudaković izašao iz bolnice

Atif Dudaković, general Armije Republike Bosne i Hercegovine i komandant Petog korpusa, danas je nakon uspješnog liječenja izašao iz bolnice.

Dudaković je u februaru primljen na Podhrastove, punkt Infektivne klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje se liječio zbog zdravstvenih komplikacija uzrokovanih infekcijom koronavirusa.

Nakon uspješnog liječenja, Dudaković je danas napustio Podhrastove, a ispratila ga je i generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović.

Kako saznajemo, Dudaković je zahvalio ljekarima i direktorici KCUS-a riječima da su “pravi junaci” i vojničkom maniru dodao da se “vojska bori sa neprijateljem kojeg vidi, a ljekari ovog puta sa nevidljivim neprijateljem”, prenosi Faktor.

Zdravstveno stanje generala Dudakovića je sada dobro i on će moći nastaviti uobičajenim svakodnevnim životom kao i prije zaraze koronavirusom.

Nakon vijesti da je primljen u bolnicu, brojni građani Bosne i Hercegovine od Bihaća, Sarajeva, Mostara… slali su mu poruke podrške.

Previous Angelina Jolie razgovarala Jasmilom o njenom filmu i ulozi umjetnosti u iscjeljivanju traume
Next Snažne poruke ministrice Turković u Berlinu - o COVAX-u, migrantskoj krizi, izbornom zakonu

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Volonteri i srednjoškolci Konjica obilježili godišnjicu rođenja Zuke Džumhura

U malom Konjicu, prije 95 godina rodio se veliki i svestrani Zulfikar Zuko Džumhur, (ne)zaboravljeni genije, koji je rodni grad uveo u svjetske enciklopedije umjetnosti, s kojim smo putovali oko

SPORT

Uz čestitke Lani Pudar na novom uspjehu, premijer Novalić pozvao na što bržu izgradnju bazena u Mostaru

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić čestitao je novi veliki uspjeh najboljoj bh. plivačici, šesnaestogodišnjoj Lani Pudar, koja je danas u finalu utrke na 200 metara delfin na Svjetskom

NAŠI DANI

Dačić se hvali kako je Beograd ugošćavao talibane – tri puta

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da su talibani prije nekoliko godina direktno sa fronta dolazili u Beograd na pregovore sa tadašnjim vlastima Afganistana, i da su ti pregovori