Atif Dudaković izašao iz bolnice

Atif Dudaković izašao iz bolnice

Atif Dudaković, general Armije Republike Bosne i Hercegovine i komandant Petog korpusa, danas je nakon uspješnog liječenja izašao iz bolnice.

Dudaković je u februaru primljen na Podhrastove, punkt Infektivne klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje se liječio zbog zdravstvenih komplikacija uzrokovanih infekcijom koronavirusa.

Nakon uspješnog liječenja, Dudaković je danas napustio Podhrastove, a ispratila ga je i generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović.

Kako saznajemo, Dudaković je zahvalio ljekarima i direktorici KCUS-a riječima da su “pravi junaci” i vojničkom maniru dodao da se “vojska bori sa neprijateljem kojeg vidi, a ljekari ovog puta sa nevidljivim neprijateljem”, prenosi Faktor.

Zdravstveno stanje generala Dudakovića je sada dobro i on će moći nastaviti uobičajenim svakodnevnim životom kao i prije zaraze koronavirusom.

Nakon vijesti da je primljen u bolnicu, brojni građani Bosne i Hercegovine od Bihaća, Sarajeva, Mostara… slali su mu poruke podrške.

Previous Angelina Jolie razgovarala Jasmilom o njenom filmu i ulozi umjetnosti u iscjeljivanju traume
Next Snažne poruke ministrice Turković u Berlinu - o COVAX-u, migrantskoj krizi, izbornom zakonu

You might also like

NAŠI DANI

Zenica: Obilježena 830. godišnjica Povelje Kulina bana

U Parku “Kulin ban” na Bilinom polju u Zenici, u organizaciji Foruma građana Zenice, prigodnim programom obilježena je 830. godišnjica Povelje Kulina bana, najstarijeg poznatog dokumenta pisanog u našoj državi.

NAŠI DANI

Greta Ferušić, posljednja Bosanka koja je preživjela Auschwitz, preminula u 98. godini

U 98. godini preminula je Greta Ferušić, žena koja je preživjela holokaust, agresiju na Bosnu i Hercegovinu i opsadu Sarajeva. Prije 77 godina bila je jedna od zatočenica koja je preživjela

NAŠI DANI

Žrtve s područja Prijedora i Kozarca – Iz masovne grobnice na Korićanskim stijenama ekshumirano 137 posmrtnih ostataka

Ekshumacija žrtava iz masovne grobnice Korićanske stijene, u kojoj je pronađeno 137 posmrtnih ostataka, među kojima 86 lobanja, završena je danas. Prema informacijama Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine,