Atletika: Edhem Vikalo – rekord Bosne i Hercegovine i srebro na Mediteranskim igrama U23

Atletika: Edhem Vikalo – rekord Bosne i Hercegovine i srebro na Mediteranskim igrama U23

Edhem Vikalo, član Atletskog kluba “Sloboda-Tehnograd” Tuzla, postavio je novi državni rekord BiH u dvorani za seniore na 60 metara sa rezultatom 6.73 na Mediteranskim igrama U23 u Valensiji.

Edhem Vikalo je u polufinalnoj trci istrčao rekord Mediteranskih igara U23 6.76, dok je u finalnoj trci Francuz popravio na 6.71 osvojivši prvo mjesto.

Vikalo je sa ostvarenim rezultatom na Mediteranskom prvenstvu svrstan među TOP 15 atletičara Evrope do 23 godine. Ostvareni rezultat na 60m (drugo mjesto sa vremenom 6,73s) vrijedi 1080 bodova. Pored bodova, rangiranja među TOP 15 atletičara, o njegovom rezultatu govori i činjenica da je sa malo slabijim rezultatom od ovog istrčao rekord prvenstva u polufinalnoj trci.

Za Edhema je ovo tek početak atletske sezone u dvorani za koju se pripremao u improvizovanoj dvorani, u neadekvatnim uslovima. Uz maksimalan trud trenera, dobre saradnje između Atletski klub Sloboda Tehnograd i AK Novi Grad Sarajevo – Atleta, ljudi koji se brinu o karijeri Elmir Ćera Ćerimagić i Kada Delic Selimovic, Edhem Vikalo je uspio ostvariti veliki rezultat za Bosnu i Hercegovinu oborivši i državni dvoranski rekord.

Čestitke Edhemu i njegovom treneru Elmiru Ćerimagiću – poručuju iz AK Sloboda Tehnograd.

Previous Dokumentarni film „Talijan“ - priča o prvom komandantu Prvog korpusa Armije RBiH
Next Bosanske ekonomske prilike: Najveća plaća u većem entitetu 818.000 KM, u manjem 206.500 KM

You might also like

SPORT

Prvi dabl-dabl Luke Garze pomogao igračima Pistonsa da uđu u historiju

Saddiq Bey je u subotu (nedjelju ujutro po našem vremenu) trojkom 1,9 sekundi do kraja donio ekipi Detroit Pistons pobjedu nad San Antonio Spursima i prekinuo niz od četiri poraza.

SPORT

Mirza Bašić pobijedio u Sofiji – prvi ATP pehar u karijeri za našeg tenisera!

  Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić iznenađujuće je trijumfovao na pola miliona eura vrijednom ATP turniru u glavnom gradu Bugarske Sofiji. Bašić je u finalu nadigrao Mariusa Copila s 2:1 u

SPORT

Barca, Real, Bayern – najbolji se otimaju za Pjanića

Miralem Pjanić nalazi se na radaru madridskog Reala. Vijest je to koju danas na svojoj naslovnici donosi španska Marca, medij koji je jako blizak klubu sa Santiago Bernabeua. Marca piše