ATT iz Gornjeg Vakufa: Sarađuju s Volkswagenom; Nijemci ih proglasili najpoželjnijim dobavljačem u regionu

ATT iz Gornjeg Vakufa: Sarađuju s Volkswagenom; Nijemci ih proglasili najpoželjnijim dobavljačem u regionu

Kompanija ATT iz Gornjeg Vakufa je jedna od firmi koje pokazuju da Bosna i Hercegovina ima izuzetne potencijale u metalnoj industriji.

Zahvaljujući dobrim rezultatima, kvalitetu i učešću na poslovnim konferencijama, ranije su sklopili saradnju sa Volkswagenom.

Osim toga, nedavno su prisustvovali novoj konferenciji sa njemačkim kompanijama koja je održana u Beogradu. Tim firme ATT imao je desetine sastanaka s Nijemcima te su tom prilikom dogovoreni novi aranžmani.

Firma je zauzela prvo mjesto njemačke inicijative za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana. ATT je jedna od 34 bosanskohercegovačke kompanije, od ukupno 139 firmi iz regiona koje su Nijemci stavili na prestižnu listu.

Na čelu ove firme je 31-godišnji menadžer Adnan Telalović.

Ovo priznanje nam dolazi kao potvrda uspjeha i razvoja naše kompanije, dokaz da idemo u pravom smjeru. Ovim priznanjem i obavljenim razgovorima s njemačkim kompanijama otvaraju nam se novi projekti. Uspjeli smo izgraditi stabilne temelje, te smo u mogućnosti da sada mi biramo projekte koji nam najbolje odgovaraju, rekao je Telalović za Dnevni avaz, a prenosi BiznisInfo.

ATT trenutno zapošljava 120 radnika, a prisutan je trend širenje proizvodnih kapaciteta te konstantno zapošljavanje nove radne snage.

Prošle godine završili smo proizvodni objekt od 4.200 kvadratnih metara korisne površine prema svim EU strandardima. Gradimo i novi objekt od 2.200 kvadrata i prateće od 1.000. U proizvodne objekte za dvije godine investirali smo blizu 3 miliona KM. Prema razvojnom planu, planirali smo još milion za završetak novog objekta – dodaje Telalović.

Širenje na zapadna tržišta ne bi bilo moguće bez modernizacije postrojenja. Menadžment stalno posjećuje sajmove, tražeći najbolja sredstva za proizvodnju, kako bi se postigla maksimalna produktivnost.

Za kupovinu novih strojeva u 2016. investirali su 600.000 KM, a već u prvoj polovini 2017. uložili su 450.000 KM. Do kraja godine očekuju dalje povećanje kapaciteta.

 

Previous Obilježena godišnjica progona i stradanja Bošnjaka Ljutočke doline
Next Obilježena godišnjica bitke za oslobađanje Mijatovića kose: Sjećanje na ratnog heroja Safeta Isovića i njegove saborce

You might also like

Ekonomija/Biznis

Domaći Luminos pokrenuo prvi pogon za proizvodnju LED panela u našoj zemlji

Bosanskohercegovačka kompanija Luminos d.o.o., specijalizirana za očuvanje energije, inovativne LED tehnologije i smart city rješenja, pokrenula je prvi pogon za proizvodnju LED panela za stanove i urede u Bosni i

Ekonomija/Biznis

Prihodi top 10 trgovaca na malo u Bosni i Hercegovini dostigli šest milijardi KM

Prihodi top 10 trgovaca na malo, osim onih koji se bave trgovinom motornim vozilima i motociklima, dostigli su skoro šest milijardi maraka u prošloj godini, pokazuju finansijski izvještaji kompanija. Bingo iz

Ekonomija/Biznis

Sarajevo planira gradnju tehnološkog parka vrijednosti 80 miliona maraka

Sarajevo bi u narednih nekoliko godina moglo dobiti tehnološki park po uzoru na slavnu Silicijsku dolinu u Kaliforniji u kojoj su smještene neke od najvećih svjetskih kompanija poput Applea, Googlea,