Austrijska razvojna banka prepoznala kvalitet bosanskohercegovačkog AS Holdinga

Austrijska razvojna banka prepoznala kvalitet bosanskohercegovačkog AS Holdinga

 

– „Kroz uslugu pronalaska strateških i finansijskih partnera nastojimo klijentima omogućiti nove izvore finansiranja i premašiti njihova očekivanja u sferi unaprijeđenih usluga kada god je to moguće. Klijentima želimo biti pouzdan partner ali i finansijski savjetnik. Izuzetno nam je drago što je Austrijska razvojna banka prepoznala kvalitet AS Holdinga kojem je na ovaj način omogućen rast i razvoj proizvodnje, izvoza te kreiranje više od 330 novih radnih mjesta“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao: „Ova saradnja Raiffeisen banke i Austrijske razvojne banke je zaista bila uspješna u proteklom periodu te vrlo pozitivno dočekana od strane naših klijenata.“

Potpisivanjem ugovora između Austrijske razvojne banke i AS Holdinga koje je upriličeno u prostorijama Banke, nastavljena je uspješna zajednička saradnja Raiffeisena i Austrijske razvojne banke na ciljanom izboru klijenata i investicionih projekata na bh. tržištu.

„Zadovoljivši stroge kriterije finansijske prirode te kredibilnosti, održivosti i vjerodostojnosti naših business planova, današnjim potpisivanjem Ugovora dobili smo značajnu referencu Austrijske razvojne banke. Ovim je prepoznat i potvrđen naš dosadašnji rad i poslovanje kao jake i stabilne privatne kompanije.

Također, ovim Ugovorom osigurana su sredstva za ulaganje u nove proizvodne pogone, nove tehnologije i zapošljavanje, s jasnom perspektivom izvoza prije svega na tržište EU. AC Food kao kompanija dobija na novoj vrijednosti s vizijom daljeg širenja proizvodnog asortimana uz najviše evropske i svjetske standarde. AS Holding je korak bliže cilju ulaska među pet najvećih prehrambenih industrija u regiji. Posvećeni razvoju bosanskohercegovačke prehrambene industrije, duboko smo svjesni izazova proizvodnje zdrave i kvalitetne hrane, ali i realnih izgleda usmjerenih na značajan rast i razvoj naše kompanije s još boljim rezultatima“, izjavio je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.

Kreditna razvojna linija Austrijske razvojne banke je namijenjena za investicione projekte, ulaganja u širenje proizvodnje koji rezultiraju rastom broja zaposlenih i izvoza, te poboljšanje ekoloških uslova, standarda proizvodnje i energetske efikasnosti.

„Radujemo se što imamo priliku sarađivati s AS Holdingom te podržati njihovo poslovanje u modernizaciji i proširenju proizvodnih linija. Naša investicija će omogućiti rast kompanije, a što će kreirati stotine novih radnih mjesta te doprinijeti jačanju lokalne industrije i privrede“, izjavila je Sabine Gaber, članica Izvršnog odbora Austrijske razvojne banke.

Ulaganje Austrijske razvojne banke u Bosni i Hercegovini predstavlja značajnu osnovu za razvoj i jačanje bh. privrede, društva te održivog ekonomskog rasta.

Previous Hoše komerc obilježava 40 godina poslovanja - kompanija zapošljava 223 radnika
Next Bjelašnica spremna za EYOF (Video)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Visoko: Za 580 porodica obezbjeđena proljetna sjetva krompira

Na osnovu Odluke Vlade Federacije BiH o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (COVID19) na području Federacije Bosne i Hercegovine (“Službene novine FBiH” br:21/20) i Odluke Gradskog vijeća Visoko

ŽIVOT

Vrijedni farmer iz Podžeplja: Koliko god da imamo, sve je unaprijed prodato

Ne postoji tačka na kugli zemaljskoj za koju bi Munib Jusupović mijenjao svoje Podžeplje kod Han-Pijeska. Tridesetosmogodišnji profesionalni vozač sarajevskog ”Centrotransa” nekoliko godina proveo je i u Americi, ali je u

Ekonomija/Biznis

Otvoreno gradilište bosanske kompanije Euro-Asfalt u Crnoj Gori

Gradilište bosanskohercegovačke kompanije Euro-Asfalt na trasi Lubnice – Jezerine (lokalitet Berane – Kolašin) u Crnoj Gori, danas je otvoreno kratkom ceremonijom uz prisustvo visokih dužnosnika Vlade Crne Gore, izvještavaju agencije.