Bajrović: EU hoće radnike, ali ne želi neke države u svom članstvu – koje mogu odlučivati (Video)

Bajrović: EU hoće radnike, ali ne želi neke države u svom članstvu – koje mogu odlučivati (Video)

Kopredsjedavajući Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović, u razgovoru za Face televiziju, dao je svoje viđenje politike Evropske unije prema Bosni i Hercegovini.

Bajrović otvoreno govori kako EU u svom članstvu ne želi većinski muslimanske zemlje – Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, Kosovo i Tursku.

-Nije do tebe kako se vidiš (u vjerskom smislu), do njega je kako te on vidi. Evropa te tako vidi. I to je bilo tako u ratu, i to je tako danas – objašnjava Bajrović.

Macron je razbio iluzije da taj dio Evrope može ući u EU. U negativnom kontekstu naveo je i politiku Njemačke i A. Merkel, te podsjetio na njeno prisustvo na HDZ političkom skupu.

-Evropa hoće da idu radnici. Da idu doktori. Da idu ljudi koji mogu doprinijeti ekonomiji. Ali neće države. Ona njih neće kao politička tijela, kao države koje mogu odlučivati..

To recimo nije slučaj s Amerikancima, nije slučaj čak ni s Englezima.

Podsjetio je i na činjenicu da u EU živi oko 40 miliona muslimana, ali da niko od postojanje te organizacije nije dobio priliku unutar institucija EU.

Govorio je i u ustupcima EU prema Dodiku, Srbiji, Hrvatskoj..

Previous Sevdisanje na Baščaršiji (Video)
Next Na svojoj zemlji od pamtivjeka! Genetička struktura ostataka sa nekropole kod Tarčina odgovara našoj

You might also like

NAŠI DANI

Pettigrew: Međunarodna zajednica mora prestati pomagati i podržavati genocidni projekat Republiku srpsku

  Neuspjeh međunarodne zajednice počeo je za vrijeme genocida, neuspjehom da se spriječe progoni, glad i ubistva civila u selima i gradovima Bosne i Hercegovine, kazao je uvodničar  današnje sesije”Kruga

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Pirići kod Bratunca: Šehidski nišan kao trajna opomena na žrtve agresije (Video)

“Entitet nije država, gdje je došao srpski vojnik bio je genocid”. Na prigodan način, u prisustvu velikog broja građana Podrinja, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Vlade Federacije BiH i Tuzlanskog

NAŠI DANI

Bosanka na važnoj funkciji: Dunja Mijatović preuzela dužnost komesarke za ljudska prava Vijeća Evrope

  Nakon što je krajem januara izabrana za komesarku za ljudska prava pri Vijeću Evrope Dunja Mijatović je zvanično preuzela novu dužnost i postala prva žena koja će obavljati tu važnu funkciju.