Bajrović: EU hoće radnike, ali ne želi neke države u svom članstvu – koje mogu odlučivati (Video)

Bajrović: EU hoće radnike, ali ne želi neke države u svom članstvu – koje mogu odlučivati (Video)

Kopredsjedavajući Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović, u razgovoru za Face televiziju, dao je svoje viđenje politike Evropske unije prema Bosni i Hercegovini.

Bajrović otvoreno govori kako EU u svom članstvu ne želi većinski muslimanske zemlje – Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, Kosovo i Tursku.

-Nije do tebe kako se vidiš (u vjerskom smislu), do njega je kako te on vidi. Evropa te tako vidi. I to je bilo tako u ratu, i to je tako danas – objašnjava Bajrović.

Macron je razbio iluzije da taj dio Evrope može ući u EU. U negativnom kontekstu naveo je i politiku Njemačke i A. Merkel, te podsjetio na njeno prisustvo na HDZ političkom skupu.

-Evropa hoće da idu radnici. Da idu doktori. Da idu ljudi koji mogu doprinijeti ekonomiji. Ali neće države. Ona njih neće kao politička tijela, kao države koje mogu odlučivati..

To recimo nije slučaj s Amerikancima, nije slučaj čak ni s Englezima.

Podsjetio je i na činjenicu da u EU živi oko 40 miliona muslimana, ali da niko od postojanje te organizacije nije dobio priliku unutar institucija EU.

Govorio je i u ustupcima EU prema Dodiku, Srbiji, Hrvatskoj..

Previous Sevdisanje na Baščaršiji (Video)
Next Na svojoj zemlji od pamtivjeka! Genetička struktura ostataka sa nekropole kod Tarčina odgovara našoj

You might also like

NAŠI DANI

Francuski ministar Darmanin optužio Le Pen da “nije dovoljno antiislamista”

Francuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin prozvao je čelnicu francuske ekstremno desničarske stranke Nacionalna fronta Marine Le Pen zbog toga što “nije dovoljno antiislamista”, prenosi Anadolu Agency. “Očito ste spremni

NAŠI DANI

Ministrica vanjskih poslova razgovarala sa glavnim medicinskim savjetnikom predsjednika SAD-a

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 8. marta 2021. godine, razgovarala sa glavnim medicinskim savjetnikom predsjednika SAD-a Dr. Anthonyijem Faucijem.

NAŠI DANI

Od 5. jula iz Zenice BH Vozom prema moru!

Zbog velikog interesovanja putnika iz Zenice da BH vozom putuju prema jugu i nazad, Željeznice FBiH od 05. jula 2017. godine uvode u saobraćaj još jedan putnički voz koji će