Bakir Izetbegović ili Denis Bećirović..?

Bakir Izetbegović ili Denis Bećirović..?

Denis Bećirović (SDP) zajednički je kandidat sedam stranaka za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na ovogodišnjim oktobarskim općim izborima u Bosni i Hercegovini. 

Pored SDP-a, kandidaturu Bećirovića podršale su – Naša stranka, Narod i Pravda, Savez za bolju budućnost BiH, Stranka evropskog saveza, Stranka za nove generacije i Bosanskohercegovačka inicijativa.

Bećirović je istakao da se pres-konferencija održava dan prije 30. godišnjice prijema Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo Ujedinjenih naroda te poručio da će raditi u interesu svakog građanina, naroda i pojedinca, kao i da će njegovo djelovanje imati nadstranački karakter jer “Bosni i Hercegovini napokon trebaju reformatori, ne politikanti”.

Kandidaturu prihvata, izjavio je, vjerovatno u najtežem trenutku postdejtonske BiH, kad su na sceni secesionističke prijetnje i ataci na pravni poredak.

– Okupili smo se u interesu naše jedine domovine, države Bosne i Hercegovine – jedna je od njegovih poruka građanima.

Kandidaturu je prihvatio, kaže, zbog svih u Bosni i Hercegovini koji žele demokratsku, pravnu, sigurnu i stabilnu državu ekonomskog razvoja, otvaranja novih radnih mjesta i prosperiteta, a u kojoj trenutno, oko 700.000 ljudi živi, po njegovim riječima, na ivici siromaštva.

Ni nakon izborne pobjede, dodao je Bećirović, neće biti vrijeme za čestitke već za ozbiljan rad kako bi zemlja krenula putem napretka.

– Vjerujem da svi zajedno možemo to učiniti u narednom mandatu – rekao je zajednički kandidat ujedinjene opozicije ističući da danas počinje trnovit put do izborne pobjede u ambijentu u kojem je Bosna i Hercegovina, u prethodnom mandatu bila zemlja nesigurnosti, sijanja straha, odlazaka stanovnika i brojnih drugih obeshrabujućih pojava.

U ingerenciji člana Predsjedništa BiH, obećao je da će, kad pobijedi, raditi i za brži evropski put Bosne i Hercegovine, jačanje vanjskih poslova i veću sigurnost građana.

Bećirović će tako na megdan, kako je najavljeno iz SDA, šefu te stranke – Bakiru Izetbegoviću. Izetbegović je već u dva mandata obavljao ovu visoku dužnost, a Bećirović je na prethodnim izborima po glasovima ostao iza Šefika Džaferovića.

“I to što se svi ujedinjuju protiv jednog – dokaz je snage. Zašto se ujedinjuju? Gdje su ti predsjednici stranaka? Gdje je njihova hrabrost? Zašto isturaju nego trećeg ili četvrtog? Zašto se svi moraju ujediniti protiv jednog kandidata i jedne stranke? Pogledajte i teme koje vade iz naftalina. Da imaju nešto novo i svježe, naravno da bi napali time – vade neke prevaziđene priče”, prokomentarisao je Izetbegović.

Kandidaturu za Predsjedništvo najavili su i Mirsad Hadžikadić, Željko Komšić, Milorad Dodik…

Previous Vučić: Bosna i Hercegovina uvela sankcije Rusiji, ali Dodik nije kriv, nisu ga ni pitali
Next Put naše države u UN: Kako se bosanska zastava, ručno sašivena za jedan dan, uzdigla pod vedrim nebom New Yorka

You might also like

NAŠI DANI

Ubica iz Gradačca izvršio samoubistvo tokom policijske potjere

Muškarac inicijala N.S. koji je danas u Gradačcu ubio najmanje tri osobe, izvršio je samoubistvo nakon što ga je opkolila policija, potvrđeno je za BHRT iz MUP-a Tuzlanskog kantona. Kako

NAŠI DANI

 Povratnik u Zvorniku (pre)glasno rekao da je “Dodik debelo krme”, MUP Rs ga kaznio sa 100 KM!

“Dodik je debeli krmak. Ne bojim se ni policije niti načelnika policije, već samo dragog Allaha”, prenosi Istraga. Zbog ovih glasno izgovorenih riječi Salih Nožinović, bošnjački povratnik u Zvornik, morat

NAŠI DANI

Aerodrom Sarajevo: Zabranjen uvoz “Soy Protein Izolated” namjenjen za ljudsku potrošnju

Dana 19.3.2021. godine, sanitarna inspekcija Federalne uprave za inspekcijske poslove na graničnom prijelazu (GP/MC) Aerodrom Sarajevo, utoku redovnog pregleda pri uvozu, zabranila je uvoz robe „Soy Protein Izolated“ a koji