Banja Luka: Visoki predstavnik u posjeti ključnim državnim institucijama

Banja Luka: Visoki predstavnik u posjeti ključnim državnim institucijama

Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je posjetio tri ključne državne institucije smještene u Banjoj Luci – Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), Upravu za indirektno oporezivanje BiH (UIO) i Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH, kako bi im dao svoju podršku i iskazao uvažavanje za značajan posao koji ove institucije obavljaju za sve građane Bosne i Hercegovine.

“Institucije koje sam danas posjetio pružaju prijeko potrebne usluge svim građanima ove zemlje. Pokušaji podrivanja ovih državnih institucija ne samo da predstavljaju ozbiljno osporavanje sa pravnog i političkog stanovišta nego bi također rezultirali i ogromnim praktičnim problemima za građane.

Bez ovih institucija, građanima bi bili uskraćeni lični i putni dokumenti, što bi im praktično onemogućilo da putuju i susreću se sa ostatkom svijeta. Financijski tokovi sa svim nivoima vlasti bili bi prekinuti, a osnovne usluge građanima bi bile ugrožene. Posebno zabrinjava činjenica da bi, u toku ove globalne pandemije, građanima bilo uskraćeno pouzdano snabdijevanje visokokvalitetnim lijekovima”, izjavio je visoki predstavnik.

Visoki predstavnik je iskoristio ovu priliku da izrazi zahvalnost za ogroman doprinos koje ove tri agencije, zajedno sa svim ostalim institucijama na državnom nivou, daju svim građanima Bosne i Hercegovine.

Previous Džaferović putuje u Brisel, brojni susreti s evropskim dužnosnicima
Next Izjava ambasadora Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira: Čvrsta podrška autoritetu i mandatu visokog predstavnika

You might also like

NAŠI DANI

Hamdija Abdić: Moramo zaštiti domaće stanovništvo a zbrinuti izbjeglice

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Hamdija Abdić Tigar poziva ovih dana na iznalaženje rješenja po pitanju migranta u Bosni i Hercegovini, posebno Krajini. Ovim dana problemi se usložnjavaju… -Pozivam

NAŠI DANI

‘Velika stvar za našu državu, za naš kanton’ – porodilje pozitivno iznenađene potezom vlasti ZDK-a

Skupština ZDK-a usvojila je rebalans budžeta. 11 miliona maraka usmjereno je za isplatu porodiljskih naknada. Opći trend je da se većina porodica odlučuje, zbog egzistencijalnih, za jedno ili nijedno dijete.

NAŠI DANI

Počinje suđenje Radomiru Šušnjaru

  Pred Sudom Bosne i Hercegovine danas  će početi suđenje Radomiru Šušnjaru, kojeg Državno tužilaštvo tereti za učešće u ubistvima 57 osoba na području Višegrada. Suđenje Šušnjaru je trebalo početi