Barbarez pred Englesku: U prvom planu vratiti ponos, ispolirati imidž reprezentacije, ujediniti sve…

Barbarez pred Englesku: U prvom planu vratiti ponos, ispolirati imidž reprezentacije, ujediniti sve…

Novi selektor našeg nacionalnog tima Sergej Barbarez svoj debi na klupi će imati u ponedeljak trećeg juna u Newcastleu, a nakon toga devetog juna naša selekcija će protiv aktuelnog prvaka Evrope igrati u Empoliju.

Sergej Barbarez u razgovoru za BHRT potvrdio je da bi Bosna i Hercegovina mogla igrati drugačije pod njegovom palicom nego u ranijim kvalifikacijama.

“Vijeke vijekova igramo na posjed lopte, možda je vrijeme za promjene. Kada izgubite dva puta u godini od Luksemburga, jasna je smjernica”, rekao je Barbarez.

Naglasio je kako moramo biti stabilniji, ali imati i ideju koju želimo sprovesti na terenu.

Još ranije Barbarez je uoči prijateljskih utakmica s Engleskom i Italijom i najavio da će se neke stvari promijeniti.

“Imamo neke ideje i željeli smo nešto novo i da pokušamo promijeniti način igre. Promijenit ćemo ga sigurno i gledali smo ko nam odgovara u tome svemu. Željeli smo nova lica i svi momci su pokazali da zaslužuju da budu tu i do njih je da li će ostati. Znam da su svi sretni i da će to biti fina grupa.” rekao je tada Barbarez.

Previous "Da sudovi u BiH sprovode zakone, pred sudom bi završio Slaven Raguž koji je veličao zločinca Slobodana Praljka, a ne Izetbegović, Bajrović i Suljagić"
Next Egipatski vojni stručnjak: Pravi sukob koji prijeti Izraelu je onaj s Egiptom

You might also like

SPORT

Jusuf Nurkić se priključio pripremama Zmajeva na Vlašiću

Kompletiran je igrački kadar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što se Zmajevima danas na Vlašiću priključio centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić. Pripreme naših najboljih košarkaša na ovoj planini

RIJEČ

Srbljanović: Godišnjica najsramnijeg zločina u naše ime – genocida u Srebrenici

Poznata srbijanska dramska spisateljica povodom 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice… –Pišem ovo u trenutku kada se građani po internetima svađaju da li treba sjesti, leći ili ustati u svrhu

SPORT

Svjetski kup u biciklizmu: Lejla Njemčević osvojila drugo mjesto u Češkoj

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja osvojila je drugo mjesto na Svjetskom kupu u maratonu u Novom Mestu na Morave u Češkoj Republici, nakon jedne od najuzbudljvijih utrka Svjetskog kupa posljednjih godina, prenosi