Begić: Kod izbora selektora Bosne i Hercegovine treba slušati puls navijača i igrača

Begić: Kod izbora selektora Bosne i Hercegovine treba slušati puls navijača i igrača

Nikoga ne nagovaram kako da glasa. Zar u ovoj zemlji čovjek ne smije imati svoje mišljenje?! Zar nije u redu da budete za nekoga, da smatrate da je taj neko dobro, bolje rješenje, još ako su za njega navijači, velika većina igrača, sadašnjih i bivših reprezentativaca, i tako dalje, rekao je za AA Elvedin Begić, predsjednik N/FS BiH.

Na pitanje znači li to da su tvrdnje Vice Zeljkovića i Milorada Sofrenića, članova Izvršnog odbora N/FS BiH koji su ga nakon današnje prekinute sjednice IO optužili da ”opstruira izbor selektora te nagovara Bošnjake u IO da ne glasaju za Bugarina Ivayla Peteva” netačne, Begić je kratko dogovorio:

”Sa lažima ne mogu i ne želim se boriti.”

Naglasio je ”nisam se pojavio na sjednici iz opravdanih razloga”. Smatra da se kod izbora selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ”treba slušati puls javnosti, navijača i igrača posebno”.

”I ranije sam rekao da ne mogu podržati nijedan prijedlog Zvjezdana Misimovića. On je ranije lagao da nije učestvovao u izboru selektora. Izgubio je tada moje povjerenje definitivno. Da zaključim, ne mogu ponovo podržati nekoga ko laže i ko će opet poslije izvjesnog vremena reći da se nije ništa pitao”, priča Begić.

Begić je izrazio nadu da će selektor Bosne i Hercegovine što prije biti izabran ali ”ne nametanjem i preglasavanjem kako to neki žele”.

Previous Sud Bosne i Hercegovine odbio optužnicu protiv Osmana Mehmedagića i drugih
Next Reumal Fojnica ponovo otvorio vrata svojim korisnicima

You might also like

SPORT

Bosansko-crnogorski košarkaški stručnjak u FIBA kući slavnih

  Međunarodna košarkaška federacija – FIBA  danas je objavila spisak košarkaša i trenera koje će ove godine primiti u Kuću slavnih. Među njima je legendarni trener sarajevske Bosne Bogdan Tanjević,

SPORT

Bajević namjerava vratiti Lulića u reprezentaciju

Duško Bajević, novi selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uskoro očekuje prvi zadatak. I to kakav. Princ s Neretve, zajedno sa Elvedinom Begićem, predsjednikom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine,

SPORT

Milan Đurić: Džeko i Ibišević su veliki igrači od kojih puno mogu naučiti

Milan Đurić je u ponedjeljak iz Italije doputovao u domovinu, gdje se odmah stavio na raspolaganje selektoru A reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmedu Baždareviću. Jedan od trojice novajlija u reprezentaciji