Begić: Kod izbora selektora Bosne i Hercegovine treba slušati puls navijača i igrača

Begić: Kod izbora selektora Bosne i Hercegovine treba slušati puls navijača i igrača

Nikoga ne nagovaram kako da glasa. Zar u ovoj zemlji čovjek ne smije imati svoje mišljenje?! Zar nije u redu da budete za nekoga, da smatrate da je taj neko dobro, bolje rješenje, još ako su za njega navijači, velika većina igrača, sadašnjih i bivših reprezentativaca, i tako dalje, rekao je za AA Elvedin Begić, predsjednik N/FS BiH.

Na pitanje znači li to da su tvrdnje Vice Zeljkovića i Milorada Sofrenića, članova Izvršnog odbora N/FS BiH koji su ga nakon današnje prekinute sjednice IO optužili da ”opstruira izbor selektora te nagovara Bošnjake u IO da ne glasaju za Bugarina Ivayla Peteva” netačne, Begić je kratko dogovorio:

”Sa lažima ne mogu i ne želim se boriti.”

Naglasio je ”nisam se pojavio na sjednici iz opravdanih razloga”. Smatra da se kod izbora selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ”treba slušati puls javnosti, navijača i igrača posebno”.

”I ranije sam rekao da ne mogu podržati nijedan prijedlog Zvjezdana Misimovića. On je ranije lagao da nije učestvovao u izboru selektora. Izgubio je tada moje povjerenje definitivno. Da zaključim, ne mogu ponovo podržati nekoga ko laže i ko će opet poslije izvjesnog vremena reći da se nije ništa pitao”, priča Begić.

Begić je izrazio nadu da će selektor Bosne i Hercegovine što prije biti izabran ali ”ne nametanjem i preglasavanjem kako to neki žele”.

Previous Sud Bosne i Hercegovine odbio optužnicu protiv Osmana Mehmedagića i drugih
Next Reumal Fojnica ponovo otvorio vrata svojim korisnicima

You might also like

SPORT

Meho Kodro: Prvo veliko fudbalsko ime samostalne Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina sada igra respektabilnu ulogu na svjetskoj fudbalskoj sceni, ali nije oduvijek bilo tako. Kada je naša reprezentacija krenula sa dna FIFA rang-liste, prva zvijezda selekcije bio je

SPORT

U Sarajevu počelo Evropsko Taekwon-Do prvenstvo za seniore i juniore

ITF Evropsko taekwondo prvenstvo, 40. po redu, održava se od 10. do 13. oktobra u Sarajevu.  Borbe najboljih taekwondoista Evrope će biti održane u dvorani “Mirza Delibašić” centra Skenderija, a

SPORT

Košarka: Bosna bolja i od Bugarske

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Bugarsku u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Eurobasket 2022 – 80:61. Naši košarkaši vraćaju se na evropsku scenu, kao prvi iz svoje kvalifikacionegrupe. Nova