Behram-begova medresa u Tuzli svijetli primjer obrazovnog procesa

Behram-begova medresa u Tuzli svijetli primjer obrazovnog procesa

Berham-begova medresa trenutno ima 525 učenika, a svakom od njih se posvećuje posebna pažnja, kako bi, prije svega, bili dobri ljudi, pa tek onda učenici. 

Ta saradnja i uključenost svih aktera u proces obrazovanja donosi rezultate te je Behram-begova medresa čak trinaest puta zaredom osvojila prvo mjesto na vrednovanju i ocjenjivanju škola, a samo u ovoj školskoj godini bilježe na desetine prvih mjesta iz različitih oblasti.

Videoprilog FTV.

Previous Boračko jezero u susret ljetnoj turističkoj sezoni obogaćeno nizom novih sadržaja
Next Srbijanci žele preuzeti Bosnalijek - ponos bosanske farmaceutske industrije

You might also like

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Muhamed Hajdarević : Pisati bosančicom bosanski, barem meni, vrhunac je akademskog nacionalnog ponosa !

  Bosančica je pismo Bosne koju su koristile sve tri naše religijske zajednice i ona je zajedničko dobro naroda Bosne i Hercegovine. Stoga, ovo pismo ima više prava, da tako

BAŠTINA

Bošnjak čiji su komentari perzijskih klasika prevođeni na njemački i engleski jezik

Autori teksta: Dr. Munir Drkić, Dr. Namir Karahalilović  • Ilustracija: Kraj Sudijevog komentara Bustana, prepisan iz autografa 1037/1628. godine u kojem je prepisivač naveo pravo ime autora (GHB, R-1630, fol.

KULTURA I UMJETNOST

Hadžem Hajdarević dobitnik Nagrade za književno djelo ‘Hasan Kaimija’

Nagrada za književno djelo “Hasan Kaimija” i Povelja za životno djelo dodijeljene su danas u okviru tradicionalne Kulturno-vjerske manifestacije “Dani Hasana Kaimije” koja se već osamnaesti put održava početkom juna