Behram-begova medresa u Tuzli svijetli primjer obrazovnog procesa

Behram-begova medresa u Tuzli svijetli primjer obrazovnog procesa

Berham-begova medresa trenutno ima 525 učenika, a svakom od njih se posvećuje posebna pažnja, kako bi, prije svega, bili dobri ljudi, pa tek onda učenici. 

Ta saradnja i uključenost svih aktera u proces obrazovanja donosi rezultate te je Behram-begova medresa čak trinaest puta zaredom osvojila prvo mjesto na vrednovanju i ocjenjivanju škola, a samo u ovoj školskoj godini bilježe na desetine prvih mjesta iz različitih oblasti.

Videoprilog FTV.

Previous Boračko jezero u susret ljetnoj turističkoj sezoni obogaćeno nizom novih sadržaja
Next Srbijanci žele preuzeti Bosnalijek - ponos bosanske farmaceutske industrije

You might also like

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Rukupisi Ahmeda Sudija iz bosanskih zbirki izloženi u Gazi Husrev-begovoj biblioteci

  U auli Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu do 31. marta postavljena je izložba nazvana “Djelo Ahmeda Sudija Bošnjaka u rukopisnim zbirkama u BiH”, koju je priredio Osman Lavić. On

KULTURA I UMJETNOST

Promovisana knjiga „Mislilac i državnik Alija Izetbegović“

Knjiga „Mislilac i državnik Alija Izetbegović“ autora Fikreta Muslimovića i Selme Cikotića, promovisana je danas u sarajevskoj Vijećnici u okviru 1.marta, Dana nezavisnosti BiH. Promotori knjige, Stjepan Mesić, bivši predsjednik

OTPOR BOSNE

Predstavljanje knjige ‘Grabež 1992-1993. godine, trganje od zaborava’

Predstavljanje knjige “Grabež 1992-1993. godine, trganje od zaborava”, autora brigadira Mirsada Selmanovića koja je objavljena u izdanju Arhiva Unsko-sanskog kantona i Društva arhivskih radnika USK-a, bit će održano sutra (08.