Belmin Godinjak i Zoe Hamel pobjednici triatlon Kupa ‘Kulin Ban Boračko jezero 2022.’

Belmin Godinjak i Zoe Hamel pobjednici triatlon Kupa ‘Kulin Ban Boračko jezero 2022.’

Belmin Godinjak (Bosna i Hercegovina) i Zoe Hamel (Francuska) pobjednici su 19. Međunarodnog sprint triatlon Kupa “Kulin Ban Boračko jezero 2022”. 

Kod mučkaraca drugo mjesto je pripalo Mustafi Jamaku (BiH), a treće Draganu Jovanoviću (Crna Gora). U ženskoj konkurenciji drugoplasirana je bila Aleksandra Tot (Crna Gora), a trećeplasirana Amina Šabić (BiH).

Sprint triatlon je sport koji ima tri discipline naizmjenično: plivanje 750 m, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

Organizator natjecanja, koje se održalo u subotu, je Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u suradnji s Triatlon i pentatlon savezom u Federaciji BiH i Općinom Konjic.

Cilj projekta je promocija i razvoj triatlon sporta u BiH, kao i promocija turističkih destinacija Hercegovačko-neretvanskog kantona i Općine Konjic s krajnjim ciljem da Boračko jezero postane regionalni centar triatlon sporta u ovom dijelu Europe, priopćili su organizatori.

– Čestitamo pobjednicima, ali i svim učesnicima. Svi učesnici su dobili poklone i nagrade, uz startne pakete, koje smo osigurali uz pomoć sponzora ‘XL Energy Drink’, ‘Leda voda’, ‘Nova Vita’, ‘Franck’, ‘Lisca’, ‘BH Telecom’, ‘Hotel Garden City Konjic’, ‘Igman Konjic’, ‘AC Food’, ‘Klas’ i ‘Mak Zara’. Drago nam je što smo na Boračkom jezeru okupili najbolje triatlonce iz regiona – kažu iz organizacijskoga odbora 19. Međunarodnog sprint triatlon Kupa “Kulin Ban Boračko jezero 2022”.

Izvor: Agencije

Previous Odata počast Sarajlijama stradalim prije 27 godina u masakru kod Gradske tržnice
Next Revijalnom vaterpolo utakmicom ozvaničen početak korištenja otvorenih bazena Dobrinja

You might also like

SPORT

Ena je rođena u Americi, a poziv u bosansku reprezentaciju za nju je bio ostvarenje snova. Sada je potpisala za SFK 2000 Sarajevo

SFK 2000 Sarajevo dobilo je novo pojačanje i to možda i ne bi bilo toliko zanimljivo da nije riječ o dvadesetčetverogodišnjoj Eni Šabanagić koja zahvaljujući Samiri Hurem, terenerici i selektorici ženske reprezentacije BiH, slijedi

SPORT

U ratu u Bosni živio je u šumi, bez vode i hljeba. Sad pravi čuda u njemačkom fudbalu

Zbog rata je kao dijete napustio rodni kraj i spas tražio u šumi, a onda po drugim selima i gradovima. S 15 godina počeo je trenirati fudbal, zbog čega su

SPORT

Održana tradicionalna Ključka regata

 Na rijeci Sani jučer je plovilo više od 100 čamaca s učesnicima iz mnogih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i van granica države.  Ključka regata, za mnoge najvažniji ljetni događaj,  startala