Beograđani pozvani na doček Nove godine u Sarajevu

Beograđani pozvani na doček Nove godine u Sarajevu

 

“Danas smo u Beogradu da vas lično pozovemo da budete naši gosti, da zajedno ispratimo 2018. i dočekamo Novu 2019. godinu. Dijeliti radost sa prijateljima, naše je zadovoljstvo, a i prilika da te trenutke pretvorimo u nezaboravne životne uspomene!”, kazao je dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić na press konferenciji u Beogradu povodom prezentacije – Sarajevo, novogodišnji centar regije!

Pored dogradonačelnika Šarića, konferenciji za medije održanoj danas u galeriji „Beograd na vodi“, prisustvovali su Adisa Kušundžija ispred Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Hari Mata Hari, glavna zvijezda novogodišnjeg programa.

Prema riječima dogradonačelnika Šarića novogodišnji spektakl sigurno će biti kuliminacija još jedne uspješne turističke godine za Sarajevo i Bosnu i Hercegovini u posljednjih četvrt vijeka,  te najava nastavka turističke ekspanzije koja postaje motor ukupnog ekonomskog razvoja glavnog grada i cijele države.

Grad Sarajevo, na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, u saradnji sa gradskim općinama, i Turističkom zajednicom KS organizira doček Nove godine na otvorenom tokom tri praznične noći.

Novogodišnja proslava će početi u noći 30. decembra u samom centru grada izvedbom dobro poznatih evergreen-a i klasičnih kompozicija. U novogodišnjoj noći centralnu binu ispred Vječne vatre do usijanja će dovesti jedna od najvećih regionalnih zvijezda Hari Mata Hari, da bi novu 2019. godinu, 1. januara započeli sa spektakularnim koncertom još jednog Sarajlije, Branka Đurića Đure i njegovog kultnog benda Bombaj štampa.

„U Beogradu sam održao desetine koncerata, volim ovaj grad i želim vas sve pozvati da budete u Sarajevu za novu godinu. Kao dijete, maštao sam o koncertu koji ću pokloniti svom gradu, stoga sam veoma sretan da ću ispred Vječne vatre zapjevati svoje najljepše pjesame. Obećavamo spektakl i sjajnu zabavu“ – rekao je Hari Mata Hari.

„Ovogodišnja zimska sezona uskoro počinje te ćemo sa prvim snijegom ugostiti i prve goste na našim olimpijskim planinama“ – istakla je Adisa Kušundžija.

Poslije press konferencije građanima Beograda je podijeljen promotivni materijal dočeka Nove 2019. na otvorenom u Sarajevu.

Promotivna kampanja dočeka Nove 2019. na otvorenom u bosanskohercegovačkoj prijestolnici održana je ranije u Zagrebu i Ljubljani.

 

Previous Kakanj: Povodom Dana državnosti promocija knjige “Stećak” autora Gorčina Dizdara
Next Dan kada je posljednji Jugosloven napustio Predsjedništvo Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Mediji Vučićevog režima prvobitno objavili da je Dodika saslušala SIPA, on ogorčenje iskazao prema drugoj strani

Predsjednik BH entiteta Republike srpske Milorad Dodik dao je danas izjavu nadležnim organima u svojstvu osumnjičenog za rušenje ustavnog poretka BiH, zbog usvajanja zakona vezanih za Ustavni sud BiH i

NAŠI DANI

Njemačka zamrzava razvojne projekte u manjem bosanskom entitetu

Njemačka vlada je zbog secesionističke politike u bosanskom entitetu Republika srpska suspendovala četiri razvojna infrastrukturna projekta za koje je bilo izdvojeno 105 miliona eura, izjavila je njemačka ministrica za razvoj

NAŠI DANI

RAK kaznio ATV zbog emisije “Ćirilica” o Srebrenici

  Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) kaznio je banjalučku Alternativnu televiziju (ATV) zbog emitovanja emisije “Ćirilica”, 9. i 16. jula 2018. godine – prenosi N1. Kako se navodi u saopštenju