Berberović predat u nadležnost Tužilaštva KS

Berberović predat u nadležnost Tužilaštva KS

 U nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predat je Armin Berberović (1996. godište) koji je sinoć na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina u Sarajevu usmrtio doktoricu i uposlenicu Doma zdravlja Kantona Sarajevo Azru Spahić (1998. godište).

U saobraćajnoj nesreći također je teško povrijeđena djevojka S. E. (2002.), a u kritičnom stanju je S. A. (1997.).

– Osumnjičeni za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja Berberović bit će zadržan u Tužilaštvu KS 24 sata i u tom zakonskom roku će ga ispitati postupajuća tužiteljica, koja će odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenom – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Do saobraćajne nesreće došlo je kad je putničko motorno vozilo marke mercedes, kojim je upravljao vozač B.A. (1996.) iz Sarajeva, udario i na kolovoz oborio pješake S. A. (1998) iz Sarajeva, S. A. (1997) i S. E. (2002). 

Do sada je utvrđeno da je Berberović prilikom upravljanja vozilom imao prisustvo alkohola u krvi i vozilom je upravljao bez vozačkog ispita.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog navedene nesreće večeras u 19 sati počeo je hitni sastanak uprave policije Kantona Sarajevo, a sutra će se u 18 sati grupa građana okupiti na mjestu nesreće.

Izvor: Agencije

Previous Mladi inovatori sa tri projekta predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Olimpijadi genijalaca u New Yorku
Next 'Kakvo ismijavanje demokratije'

You might also like

NAŠI DANI

Vulin: Dan osnivanja srpske praznik za sve Srbe

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin čestitao je ”svim Srbima 9. januar – Dan Republike srpske”, te poručio da je ”dan osnivanja srpske praznik za sve Srbe”. Vulin je rekao

BH RAZGLEDNICA

Mostar: Stotine učenika na brdu Fortica svečano podigli zastavu Bosne i Hercegovine

  Oko 500 učenika iz osam mostarskih srednjih škola obilježilo je jučer Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svečanim maršom i defileom sa državnim zastavama od Trga Musala do brda Fortica.

NAŠI DANI

Čovićeve želje pred susret s ‘Trojkom’ – traži ukidanje Finansijske policije FBiH!

 Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović 24. marta ove godine bio je domaćin sastanka tzv. osmorke koja je sa HDZ-om pregovarala o uspostavi Vlade FBiH. Tada je dogovorena raspodjela ministarstava u