Berberović predat u nadležnost Tužilaštva KS

Berberović predat u nadležnost Tužilaštva KS

 U nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predat je Armin Berberović (1996. godište) koji je sinoć na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina u Sarajevu usmrtio doktoricu i uposlenicu Doma zdravlja Kantona Sarajevo Azru Spahić (1998. godište).

U saobraćajnoj nesreći također je teško povrijeđena djevojka S. E. (2002.), a u kritičnom stanju je S. A. (1997.).

– Osumnjičeni za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja Berberović bit će zadržan u Tužilaštvu KS 24 sata i u tom zakonskom roku će ga ispitati postupajuća tužiteljica, koja će odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenom – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Do saobraćajne nesreće došlo je kad je putničko motorno vozilo marke mercedes, kojim je upravljao vozač B.A. (1996.) iz Sarajeva, udario i na kolovoz oborio pješake S. A. (1998) iz Sarajeva, S. A. (1997) i S. E. (2002). 

Do sada je utvrđeno da je Berberović prilikom upravljanja vozilom imao prisustvo alkohola u krvi i vozilom je upravljao bez vozačkog ispita.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog navedene nesreće večeras u 19 sati počeo je hitni sastanak uprave policije Kantona Sarajevo, a sutra će se u 18 sati grupa građana okupiti na mjestu nesreće.

Izvor: Agencije

Previous Mladi inovatori sa tri projekta predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Olimpijadi genijalaca u New Yorku
Next 'Kakvo ismijavanje demokratije'

You might also like

NAŠI DANI

Behram-begova Medresa u Tuzli 12. put zaredom najbolja srednja škola u TK

Behram-begova medresa u Tuzli  (BBM) 12. put zaredom proglašena je najboljom srednjom školom na području Tuzlanskog kantona (TK), prema vrednovanju koje vrši Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona. Pedagoški zavod TK je

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Predstavljena publikacija ‘Sjećanje na genocid u Srebrenici: Poruka civilizacije’

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje žrtava genocida iz 1995. godine je povodom obilježavanja godišnjice potpisivanja Općeg okvirnog Sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini predstavio publikaciju “Sjećanje na genocid u

NAŠI DANI

Muzaffer Çilek izgradio han u Srebrenici: ‘Ova dva dana u godini je sve besplatno’

„Selam. Kažu da se ovdje možemo istuširati?“ Dječak, jedva punoljetan, blatnjavih patika, s ruksakom na leđima, pita bojažljivo stojeći kraj kapije hana. Kao da se nećka hoće li ući ili