Bh. zvaničnici izrazili saučešće zbog masakra u školi u Beogradu

Bh. zvaničnici izrazili saučešće zbog masakra u školi u Beogradu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom strašne tragedije u kojoj su danas stradali učenici i djelatnik beogradske Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, javlja Anadolija.

“Poštovani gospodine predsjedniče, sa nevjericom i velikom tugom sam primio vijest o stradanju osam učenika, te djelatnika Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu. Duboko saosjećam sa Vama, porodicama žrtava i svim građanima Republike Srbije”, navodi se u telegramu Bećerivoića, te dodaje:

“U ovim teškim trenucima, naše misli i srca su sa porodicama koje su izgubile svoje voljene u ovoj strašnoj tragediji. Molim Vas, gospodine predsjedniče, prenesite moje iskrene riječi saučešća porodicama nastradalih učenika i djelatnika škole, kao i želje za brzim oporavkom svim povrijeđenima. Primite, gospodine predsjedniče, izraze mog iskrenog saosjećanja.”

Poruke saučešća ranije danas uputili su i drugi članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Željka Cvijanović, ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić te brojni drugi zvaničnici različitih nivoa vlasti.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije saopćeno je da je u pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu ubijeno osmoro djece i radnik obezbjeđenja.

U objavi MUP-a na društvenoj mreži Facebook navodi se da su šestoro djece i nastavnik škole ranjeni i trenutno zbrinuti u Urgentnom centru i Univerzitetskoj dječijoj klinici u Tiršovoj.

Istaknuto je da je učenik ove škole K. K. (2009. godište) koji se sumnjiči da je izvršio zločin pronađen i uhapšen u školskom dvorištu.

Previous 'Mi sad svjedočimo razgradnji države i zemlje za koju su najbolji od nas dali svoje živote, naša borba je jedostavno prodana za šaku fotelja i šačicu moći'
Next VIDEO - Izgradnja prve privatne bolnice u Sarajevu

You might also like

NAŠI DANI

Stanovnicima Istočnog Sarajeva bit će dopremljena voda iz Sarajeva

Kako je kazao ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović, na tom području pojavio se problem sa nedostatkom vode usljed velikih suša i

ŽIVOT

Komemoracija Fikretu Karčiću: Pouka o dostojanstvu i istrajnosti nadahnuće za mnoge generacije

U svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu održana je komemoracija povodom smrti istaknutog bosanskohercegovačkog pravnika i naučnika Fikreta Karčića, koji je preminuo 16. marta u 66. godini, javlja AA. Dekan

NAŠI DANI

Niz aktivnosti u povodu dana formiranja Armije Bosne i Hercegovine u Tuzlanskom kantonu

Nizom aktivnosti ove godine na području Tuzlanskog kantona bit će obilježen 15.april, dan kada je formirana Armija Bosne i Hercegovine. Zakonom o značajnim datumima, događajima i ličnostima TK-a Dan armije