BHRT će protiv Vasića podnijeti prijavu nadležnim institucijama

BHRT će protiv Vasića podnijeti prijavu nadležnim institucijama

Rajko Vasić, član Glavnog odbora SNSD-a i bivši izvršni sekretar stranke, objavio je na Twitteru sramotnu poruku posvetivši je situaciji na Radioteleviziji Bosne i Hercegovine (BHRT).

Dok se bore za postojanje i budućnost javnog servisa, Rajko Vasić je na svom Twitter nalogu objavio krajnje sramnu i uznemirujuću poruku.

Generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine Belmin Karamehmedović rekao je kako će ovu prijetnju prijaviti nadležnim institucijama.

BHRT će protiv Vasića podnijeti prijavu nadležnim institucijama

Na na Twitteru je poruka naišla na široku osudu.

BHRT duguje Poreznoj upravi 19 miliona KM, a RTRS duguje BHRT-u 63 miliona KM od prikupljene takse na području RS, koju ne uplaćuje od 2017. godine. To je razlog zbog kojeg BHRT ne može ispoštovati sve obaveze, uključujući i Poreznu upravu Federacije BiH.

Podsjećamo da je pitanje Javnog servisa jedan od 14 ključnih prioriteta za dobijanje kandidatskog statusa naše zemlje u Evropsku unijiu, navode s državnog medija.

(BHRT/MiruhBosne)

Previous Džaferović i Komšić dali saglasnost da OSBiH gase požare u Prozor-Rami, Dodik blokira odluku
Next Dačić: Republika srpska nije genocidna tvorevina nego najveća pobjeda srpske politike

You might also like

NAŠI DANI

RH: Od ponoći dvosedmični karantin za građane nekoliko zemalja, među njima i Bosne i Hercegovine

Od večeras u ponoć na snagu stupa obaveza nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i vozače te obveza samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova,

NAŠI DANI

Tim Oružanih snaga Bosne i Hercegovine testirao Vojsku Crne Gore

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u periodu od 31. augusta do 04. septembra 2020. godine u Danilovgradu u Crnoj Gori, realizovali su redovno testiranje pripadnika Vojske Crne Gore iz

NAŠI DANI

Komšić i Džaferović uputili poruke solidarnosti predsjedniku J. Bidenu povodom godišnjice napada na SAD

Povodom godišnjice terorističkog napada u SAD-u 11. septembra 2001. godine, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je predsjedniku SAD-a Joe Bidenu riječi podrške.  U njima se ističe da