BHRT će protiv Vasića podnijeti prijavu nadležnim institucijama

BHRT će protiv Vasića podnijeti prijavu nadležnim institucijama

Rajko Vasić, član Glavnog odbora SNSD-a i bivši izvršni sekretar stranke, objavio je na Twitteru sramotnu poruku posvetivši je situaciji na Radioteleviziji Bosne i Hercegovine (BHRT).

Dok se bore za postojanje i budućnost javnog servisa, Rajko Vasić je na svom Twitter nalogu objavio krajnje sramnu i uznemirujuću poruku.

Generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine Belmin Karamehmedović rekao je kako će ovu prijetnju prijaviti nadležnim institucijama.

BHRT će protiv Vasića podnijeti prijavu nadležnim institucijama

Na na Twitteru je poruka naišla na široku osudu.

BHRT duguje Poreznoj upravi 19 miliona KM, a RTRS duguje BHRT-u 63 miliona KM od prikupljene takse na području RS, koju ne uplaćuje od 2017. godine. To je razlog zbog kojeg BHRT ne može ispoštovati sve obaveze, uključujući i Poreznu upravu Federacije BiH.

Podsjećamo da je pitanje Javnog servisa jedan od 14 ključnih prioriteta za dobijanje kandidatskog statusa naše zemlje u Evropsku unijiu, navode s državnog medija.

(BHRT/MiruhBosne)

Previous Džaferović i Komšić dali saglasnost da OSBiH gase požare u Prozor-Rami, Dodik blokira odluku
Next Dačić: Republika srpska nije genocidna tvorevina nego najveća pobjeda srpske politike

You might also like

NAŠI DANI

Požar kod Boračkog jezera pod kontrolom, pomaže helikopter Oružanih snaga BiH

Požar na Boračkom jezeru u Konjicu i dalje je aktivan, liniju koja ide prema naselju Borci držimo pod kontrolom, a tu pomaže i helikopter Oružanih snaga (OS) BiH, kazao je

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Srpski general Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora!

  Sudsko vijeće Haškog tribunala danas je osudilo ratnog komandanta takozvane Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića na kaznu doživotnog zatvora. Mladić je proglašen krivim po 10 tačaka optužnice, a

OTPOR BOSNE

OBILJEŽENA GODIŠNJICA POGIBIJE NARODNOG HEROJA ADILA BEŠIĆA

Danas se navršila 23. godišnjica pogibije  Adila Bešića, heroja oslobodilačkog rata i dobitnika najvišeg ratnog priznaja značke „Zlatni ljiljan“. U okviru obilježavanja godišnjice, proučen je tevhid pred duše šehida Armije