Bihać i Sarajevo bit će povezani talgo vozom u prvoj polovini 2018. godine

Bihać i Sarajevo bit će povezani talgo vozom u prvoj polovini 2018. godine

Premijer Unsko – sanskog kantona Husein Rošić razgovarao je sa generalnim direktorom Željeznica Federacije BiH Enisom Džafićem o projektu elektrifikacije pruge Bihać – Sarajevo i izgradnji neophodnih perona.

Kako prenose mediji, već je bilo sličnih pokušaja na realizaciji ovog projekta, ali do danas ništa konkretno nije urađeno.

Prvi talgo voz na relaciji Sarajevo – Bihać trebao bi krenuti u prvoj polovini 2018. godine nakon što se završe radovi na elektrifikaciji i izgradnji perona Srbljani, Kozarac, Blatna. Prvi radovi na tom dijelu bi trebali započeti već sredinom sljedećeg mjeseca.

Povezanost između glavnog grada Bosne i Hercegovine i Bihaća, odnosno Krajine sa ostatkom zemlje je dugogodišnji problem kojeg se pokušava riješiti na svim nivoima vlasti.

Džafić je, na realizaciji ovog projekta, veći dio stvari usaglasio i dogovorio prije svega sa Željeznicama RS, preostaju još samo detalji na elektrifikaciji pruge od Bosanskog Novog do Bihaća.

Željeznice FBiH će ovaj projekt uglavnom realizirati vlastitim sredstvima. Podršku očekuju od lokalne zajednice, ali i vlade USK, odnosno da se nabavi novac za sigurnije pružne prijelaze.

Previous Zmajevi složni: Borbenom igrom do pobjede!
Next MEČ ODLUKE: Zmajevi spremni za Belgiju; Navijači pune Grbavicu

You might also like

NAŠI DANI

Pusić o nastojanjima Zagreba da mijenja izborni zakon u BiH: Samo obijesna želja, a ne hrvatski interes

Nekadašnja ministrica vanjskih poslova u Vladi Zorana Milanovića, Vesna Pusić gostovala je u RTL Direktu. Prokomentarisala je tom prilikom stavove predsjednika RH Zorana Milanovića o ulasku Švedske i Finske u NATO pa sve

NAŠI DANI

Sinovi Dodika i Vučića u društvu poznatih beogradskih kriminalaca

Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ponovo je bio u društvu huligana i članova ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, o čemu svjedoči fotografija koja je objavljena

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Klanjana dženaza i obavljen ukop devet žrtava srebreničkog genocida (VIDEO)

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, u dolini šehida, završen je ukop još devet žrtava genocida. Devet tabuta prekriveni zelenim pokrovom, ukopani su u svom kaburu. Pred ukop devet žrtava genocida