Bihać: Lejla Tanović peti put zaredom osvojila Balkansko prvenstvo

Bihać: Lejla Tanović peti put zaredom osvojila Balkansko prvenstvo

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja i državna prvakinja Lejla Tanović sjajnom vožnjom na Balkanskom prvenstvu održanom u Bihaću odbranila je balkansku titulu u najjačoj elite kategoriji.

Nikome do sada nije pošlo za rukom da odbrani svoju titulu pet puta zaredom što je novi podvig u karijeri naše biciklistkinje.

Drugo mjesto za zaostatkom od sedam minuta zauzela je reprezentativka Grčke Aikaterini Eleftheriadou, dok je podij upotpunila njena sunarodnjakinja Maria Karousou Eirini.

Balkansko prvenstvo se nalazilo u kalendaru svjetske biciklističke federacije sa kategorijom UCI C2, te je Tanović pobjedom upisala novih 30 UCI bodova.

Lejla Tanović je uz veliku podršku domaće publike vodila utrku od početka do kraja.

– Imala sam veliku želju da odbranim balkansku titulu na domaćem terenu u Bihaću i zaista sam presretna da smo ostvarili cilj. Staza je bila izvrsno pripremljena i tehnički veoma zahtjevna što je sigurno meni išlo u korist. Iako je nastup pred domaćom publikom uvijek dodatni pritisak za ostvarivanje rezultata tokom čitave utrke sam imala nevjerovatnu podršku bišćana tako da mogu reći da je ovo moja najdraža balkanska titula – rekla je Tanović.

Organizator balkanskog prvenstva bili su Brdsko biciklistički klub „Daj krug“ iz Bihaća i Biciklistički savez Bosne i Hercegovine koji su organizovali zavidnu biciklističku manifestaciju u trajanju od tri dana.

– Lejla je vozila jednu od najzrelijih utrka u svojoj karijeri, izuzetno iskusno i bez ijedne greške na veoma suhoj i rastresitoj stazi koja je mnogim takmičarima predstavljala problem. Od početka je preuzela vodstvo da bi nakon tri kruga pojačala tempo i ostvarila ubjedljivu pobjedu. Organizatori su odradili sjajan posao i pokazali da biciklizam ima svijetlu budućnost u Bosni i Hercegovini – rekao je Lejlin trener Amar Njemčević.

Naredno takmičenje koje očekuje bosanskohercegovačku takmičarku je UCI C1 trka u Rumuniji.

Lejla je 7. biciklistkinja svijeta.

Previous Sve je više turista u glavnom gradu Bosne i Hercegovine
Next Od 09. augusta voz Sarajevo-Hadžići (Pazarić) -Sarajevo

You might also like

SPORT

Fudbal: Bosna i Hercegovina protiv Senegala u Francuskoj

  Nakon pobjede protiv Bugarske u Razgradu rezultatom 1:0 fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u francuskom Le Havreu odigrat će prijateljski duel protiv selekcije Senegala. Naš tim nije prikazao

SPORT

Tuka i zlatni košarkaši na poštanskim markama

Povodom 9. oktobra – Svjetskog dana pošte JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo izdalo je dvije poštanske marke – marku u čast zlatnoj Košarkaškoj kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i marku

SPORT

Farik Muhić, svjetski prvak u powerliftingu (Video)

Farik Muhić je nedavno osvojio prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu, koje je održano u Slovačkoj. Faik se takmičio u tri discipline – čučanj, bench i deadlift. Ovaj Varešak bio je