Bihać: Privatni muzej Osmana Sulića

Bihać: Privatni muzej Osmana Sulića

 

Entuzijast i nekadašnji pripadnik 5. korpusa ARBiH, Osman Sulić, i ove godine, povodom manifestacije Noć muzeja, otvorio je vrata Spomen sobe sa eksponatima, posvećene ratnim godinama.
 
-Volio bi i da masa nas koji imamo nešto ovako, da pokažemo da smo i mi Evropa i da bar kroz ovu kulturu na neki način pošaljemo svijetu poruku da postojimo, – kazao je Osman Sulić.
 
Nevzeta Hodžić, član je Planinarskog društva ‘Horizont’ dugi niz godina. Prvi put je posjetila Osmanovu spomen sobu i nije krila oduševljenje viđenim.
 
-Zadovoljni smo, prelijepo je, samo šteta je što je malen prostor, pošto je gospodin Sulić rekao da ima još stvari koje nema gdje izložiti nažalost, – dodaje Nevzeta.
 
-Šteta što nema više ovakvih stvari, ne samo kao ovaj Osmanov ratni muzej, odnosno ratna spomen soba, nego da je to večeras praznik kulture. Uglavnom sve je dobro i pozitivno, – kazao je Anel Kajtezović.
Osmanov mali muzej nalazi se u MZ Izačić, općina Bihać.
 
(MiruhBosne/Rtv USK)
Previous Olimpijska baklja mira stigla u Sarajevo
Next Pogledajte kako je izgledao srednjovjekovni bosanski kraljevski grad - Bobovac

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Galerija primijenjenih umjetnosti i dizajna otvorena u Sarajevu (VIDEO)

  Galerija Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera (ULUPUBiH) Bosne i Hercegovine otvorena je večeras u Sarajevu.

KULTURA I UMJETNOST

Cazin: Izložba ‘Bosna u vrijeme Kulina bana’

Sa zadovoljstvom najavljujemo da će kao rezultat uspješne saradnje JU „Kulturni centar“ Cazin i Arhiva FBiH biti organizirana vrlo značajna i poučna izložba pod nazivom „Bosna u vrijeme Kulina bana“,

NAŠI DANI

Uskoro postavljanje jarbola i zastave na srednjovjekovnom bosanskom gradu – Visoki

  Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke pokrenula je aktivnosti na postavljanju jarbola sa zastavom na Starom gradu Visoki. Na osnovu upućene aplikacije Općine