Bingo Group otvorio dva nova proizvodna pogona u jednom danu

Bingo Group otvorio dva nova proizvodna pogona u jednom danu

U impresivnom podvigu, Bingo Group, najveća poslovna grupacija u Bosni i Hercegovini, danas je svečano otvorila dva nova proizvodna pogona, oba na području Tuzlanskog kantona.

Investicijama ukupne vrijednosti od 15 miliona KM unaprijeđeni su procesi u kompaniji za proizvodnju tekstila, Kaletex Kalesija, te kompaniji Ingram Srebrenik koja se bavi proizvodnjom betona. Ovaj potez dodatno učvršćuje Bingo Group na poziciji lidera u ulaganjima u rast i razvoj domaće privrede.

“Današnje svečano otvorenje novih pogona potvrđuje našu ulogu najvećeg investitora u razvoju domaće privrede. Novi proizvodni pogon kompanije Kaletex prostire se na više od 1.600 m², dok je 10 miliona KM investirano u Ingram, odnosno novu betonaru i prateću opremu. Strateškim širenjem poslovanja i akvizicijama u proteklih 30 godina, Bingo je revitalizirao mnogobrojna postrojenja širom BiH, spasivši hiljade radnih mjesta i osiguravajući stabilan rast i razvoj kompanija. Pored ulaganja u tehnologiju i opremu, te renoviranja prodajnih objekata, unaprijedili smo uslove rada za naše uposlenike, koji su stub Bingo grupacije”, izjavila je Ljiljana Kunosić, direktorica Bingo Group.

Investicija u vrijednosti od 5 miliona KM u novu proizvodnu halu omogućila je kompaniji Kaletex, da unaprijedi i proširi svoju proizvodnju te osigura kvalitetnije uslove rada za uposlenike. Novi kapaciteti uključuju i prelazak sa lohn poslova na proizvodnju radne opreme i ostalih tekstilnih proizvoda. Od kada je Kaletex postao dio grupacije 2018. godine, proizvodnja je značajno unaprijeđena, a asortiman proizvoda proširen. Trenutno ova kompanija zapošljava 70 radnika, a planirano je daljnje povećanje kapaciteta i broja zaposlenih, kao i uvođenje nove faze proizvodnje – vezionice.

Ingram Srebrenik, jedna od 11 proizvodnih kompanija u sastavu Bingo Group koja sada zapošljava 200 radnika, završila je investiciju od 10 miliona KM usmjerenu ka modernizaciji fabrike. Uz novootvoreni pogon, betonaru i pogonsku prateću opremu, dodatno je započeta izgradnja novog objekta i nabavka potpuno automatizovane linije za proizvodnju betonske galanterije. Visokokvalitetni proizvodi Ingrama traženi su u Srbiji i Hrvatskoj, a izvoz kompanije je u stalnom porastu.

Nakon otvorenja ovog pogona, planira se ulaganje u novu ekološku proizvodnu liniju za hidratisanje kreča, čija se realizacija očekuje krajem 2024. godine.

Današnjim otvorenjem dva nova pogona, Bingo Group još jednom pokazuje svoju posvećenost investicijama koje donose novu vrijednost bosanskohercegovačkoj ekonomiji i društvu.

Previous Jasmin Merdžanić je ranjenog pripadnika HVO-a odvezao s Nišića u Kiseljak, nije izašao živ iz tamošnjeg Doma zdravlja!
Next Đonlagić poručio Radmanu: Vi nemate ništa sa unutrašnjim pitanjima Bosne i Hercegovine

You might also like

Ekonomija/Biznis

Je li nas sramota kada kupujemo uvoznu vodu

Kupovina domaćih proizvoda trebala bi se podrazumijevati, posebno u maloj zemlji u kakvoj živimo i gdje bismo trebali svakodnevno jačati svijest o tome da je to najbolji način za jačanje privrede

TURIZAM

Letovi za Sarajevo iz zemalja Zaljeva i tokom zime

Gulf Air će 15. decembra 2021. godine ponovo uvesti dva sedmična leta sa Međunarodnog aerodroma Bahrein (Manama) za Sarajevo. Letovi su predviđeni kao redovni čarter i saobraćat će srijedom i

NAŠI DANI

Iskoristiti krizu kao šansu: Apel poljoprivrednim proizvođačima u Bosni i Hercegovini

Kraj je marta, poljoprivredni proizvođači uveliko vrše pripreme svojih staklenika, plastenika i parcela na otvorenom za sjetvu i sadnju različitih povrtarskih i ratarskih poljoprivrenih kultura koje se uspješno uzgajaju na