Bingo investirao u Semberku: Fabrika spremna za rad punim kapacitetom

Bingo investirao u Semberku: Fabrika spremna za rad punim kapacitetom

Proizvodni pogon Fabrike za preradu sušenog povrća i začina „Semberka“  vraćen je u funkciju nakon više od 3 godine. U četvrtak 1.12.2016. u posjeti  Fabrici  bio je gradonačelnik Bijeljine  gdin Mićo Mićić, koji  je zajedno sa predstavnicima kompanije Bingo i rukovodiocem proizvodnje Zlatanom Pejićem  obišao obnovljeni proizvodni pogon fabrike.

U proteklom periodu kompanija Bingo je investirala  velika sredstva u obnovu pogona, otklonjeni su svi nedostaci i započeta je proizvodnja.  Već mjesec dana na policama Binga se može naći Semberski dodatak jelima u pakovanju od 500g i 1000g. Fabrika je sada spremna i za rad punim kapacitetom.

“Do sada nismo radili punim kapacitetom, jer nakon stečaja nismo uspjeli dogovoriti dovoljne količine s poljoprivrednicima. Od naredne sezone će se raditi punim kapacitetom, jer smo počeli ugovarati  saradnju sa poljoprivrednicima  iz cijele Semberije i okoline.

U proteklom periodu prerađeno je 2500 t povrća, od čega je proizvedeno 327t sušenog povrća i dodatka jelima. Naš Semberski začin je jedini na tržištu koji sadrži  20% sušenog povrća, rađen je po staroj recepturi od najkvalitetnijih sastojaka. Ponosni smo što smo na tržište vratili dobro poznati brend. U našem začinu sadržano je  sušeno povrće iz naše proizvodnje što ga samim tim čini kvalitetnijim od drugih proizvoda”, rekao je Zlatan Pejić, rukovodilac proizvodnje.

“Kompaniji Bingo ali i svim poljoprivrednicima iz Janje i Semberije želim mnogo uspjeha u radu. Semberka je bila ponos Janje i Semberije. I pokretanje njene proizvodnje je od velikog značaja za ovu regiju”, istakao je gdin Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Planovi kompanije Bingo su veliki. U 2017. godini u krugu fabrike formirat će se otkupna stanica za poljoprivredne proizvode koji će se na tržište BiH plasirati kroz Bingo trgovine. Planirana je i proizvodnja  i izvoz  sušenog krompira, mrkve, paštrnjaka,srijemoša,luka ali i ostalih povrtlarskih kultura. Već sada je u fabrici angažovano 78 radnika, što je za ovu regiju od velikog značaja. Kad fabrika krene punim kapacitetom  angažovat će se još najmanje 50 radnika.

Izvor. Akta

Previous Prezime Bošnjak kod katolika
Next Milan Jovičić: Zašto ne upitati gospođu Kolindu, nisu li oni svi nastavili stazom i nedovršenim ideološkim zabludama svog prethodnika i Poglavnika, prema Bosni i Hercegovini

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Tri Mostarke prepoznale potencijal ljekovitog bilja iz Hercegovine i sad grade uspješan biznis

Tri Mostarke, Iris, Azra i Ružica još su jedan od primjera da mladost i dobra ideja stvaraju dobre priče i uspješan biznis. Spojile su prijateljstvo, entuzijazam i hobi iz kojeg

Ekonomija/Biznis

/VIDEO/ Vanjskotrgovinska razmjena TK bilježi konstantan rast

  Vanjskotrgovinska razmjena Tuzlanskog kantona bilježi konstantan rast i znatno je iznad bosanskohercegovačkog prosjeka s pokrivenošću uvoza izvozom od 87 posto. Metalna i hemijska industrija su vodeće.   Najveći izvoznici

Ekonomija/Biznis

Metalne konstrukcije iz naše zemlje ugrađene u najljepše objekte u Italiji, Francuskoj, Danskoj

  Pile Dujić, nakon 25 godina provedenih u Italiji, vratio se u Bosnu i Hercegovinu i u Jajcu pokrenuo privatni biznis. Osnovao je 2006. godine firmu „Metaling“ u pogonima propale