Bivši košarkaši i novi politički partneri: Sarajevski političar kod Dodika u Laktašima

Bivši košarkaši i novi politički partneri: Sarajevski političar kod Dodika u Laktašima

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik objavio je kako se večeras sastao sa predsjednikom NiP-a Elmedinom Konakovićem.

Susret se desio na utakmici košarkaške ABA Lige između Igokeae i MZT Skoplje u Laktašima.

– S Elmedinom Konakovićem, tokom utakmice ABA lige koju smo pratili, razgovarao sam i o brzom formiranju Savjeta ministara BiH i da se što prije usvoje strateški dokumenti, kao što je budžet za sljedeću godinu, napisao je Dodik.

S Konakovićem je u društvu i načelnik Ilidže Nermin Muzur.

Foto: Vijesti.ba

A danas je Milorad Dodik ponovo uzburkao javnost kazavši da će sutra sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem uskladiti zajednički stav o učešću na samitu lidera EU i zemalja zapadnog Balkana koji će biti održan u utorak, 6. decembra Tirani!

Što se tiče tzv. Osmorke, ista po svaku cijenu želi biti dio vlasti, pritom i koalicije sa SNSD-om i HDZ-om. Nakon odlazaka na noge Draganu Čoviću i dogovorene saradnje, iz Osmorke su potrčali za Dodikom. Prvo u Lukavicu (lideri SDP-a), a sada i u Laktaše – lider sarajevske stranke NiP.

Ovih dana funkcionerka SNSD-a Snježana Novaković Bursać istakla je kako Osmorka ne postavlja uslove za vlast, za razliku od SDA i DF-a. ‘Ono što je dobro, za razliku od prije četiri godine, nismo dočekani sa uslovima’ – kazala je za medije.

Tako će se, kako stvari stoje, stranke doskorašnje opozicije okružiti osobama s američke crne liste – Dodikom, Čavarom (već imenovan za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH).. a više od svega, pogaziti sve što su govorili ubjeđujući javnost da ne bi sa takvima te da oni donose promjene u odnosu na dosadašnju politiku u našoj zemlji.

Promjene su očite…

Previous Čiji je listić bio nevažeći, ko je SNSD-u isporučio četvrtog delegata?
Next Bosna i Hercegovina ekipno prvoplasirana na Balkanskom taekwondo prvenstvu

You might also like

NAŠI DANI

Reakcije: NS je za BiH isto ono što je URA za CG

Stižu mnogobrojne reakcije na najavu Naše Stranke da neće podržati načelničkog kandidata Koalicije za Mostar, što faktički znači da će HDZ ponovo imati gradonačelnika u tom gradu. -NS je za

NAŠI DANI

Srebrenica: Mladi Bošnjaci Zagreba i njihovi prijatelji iz RH posjetili Memorijalni centar

Pod sloganom ‘Da se nikad ne zaboravi’, mladi Bošnjaci grada Zagreba i njihovi prijatelji iz Hrvatske danas su posjetili Memorijalni centar. Ovo je šesnaesti po redu dolazak koji organizuje Vijeće

ŽIVOT

Ljubomir Kočić, gazda s Manjače: Neću da živim u bespuću i mraku, selim se u FBiH

Neću da mi djeca žive u bespuću, mraku i bez vode, kaže vlasnik najvećeg gazdinstva na Manjači. Dok mnogi građani RS u potrazi za boljim životom nastoje da se domognu