Bivši sudija UN-a: Bombardiranje bolnice je jasan međunarodni zločin

Bivši sudija UN-a: Bombardiranje bolnice je jasan međunarodni zločin

Bivši sudija Ujedinjenih naroda za ratne zločine Geoffrey Robertson komentirao je za Al Jazeeru izraelsko gađanje civilne infrastrukture u Gazi, posebno bolnica.

-Dakle, šta da radimo s izraelskom vladom, s g. Natanjahuom i njegovim ministrima.. čini mi se da sada postoji osnova za podizanje optužnice za ovaj ratni uločin, kazao je.

Norveški doktor: Nema dokaza da se bolnice Gaze koriste kao vojne komande

Mads Gilbert, koji je posljednjih nekoliko godina radio u bolnicama u Gazi, kaže kako nema dokaza da te objekte koriste naoružane grupe.

“Poznajem bolnicu Al-Quds iz vremena kada je izgrađena. Postoji novi medicinski blok u bolnici al-Shifa pod međunarodnim nadzorom. Tokom svih ovih godina rada u tim bolnicama, nikada nisam vidio nikakav znak bilo kakvog vojnog ili političkog zapovjednog centra”, kazao je.

“A ako Izraelci… ne mogu pružiti nikakve dokaze ili bilo kakve dokaze, kako možemo na ovo gledati kao na bilo što drugo osim laži, zastrašivanja i plašenja ljudi, i izgovora za bombardiranje bolnica.”

“Ove su bolnice kamen temeljac dobrobiti i zdravstvene zaštite za 2,2 miliona ljudi.”

Previous Tvrtko, simbol bosanskog suvereniteta
Next Nakon dolaska redovnog leta iz Tel Aviva, Dagestanci zablokirali Aerodrom Mahačkala

You might also like

NAŠI DANI

Vlada Kantona Sarajevo osigurala 400.000 maraka za turiste iz Srbije

Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo će kroz dodjelu 2.000 elektronskih vaučera–kodova Vladi Republike Srbije iskazati svoju zahvalnost prema na njihovoj velikodušnoj donaciji 20.000 vakcina Kantonu Sarajevo u

NAŠI DANI

Džaferović osudio prijetnje smrću visokom predstavniku izrečene na skupu u Banjoj Luci

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović osudio je danas prijetnje smrću visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH Christianu Schmidtu izrečene na skupu u Banjoj Luci. – Najsnažnije osuđujem prijetnje

NAŠI DANI

Fond “Bošnjaci”: Podrška učenicima povratnicima u Duvnu, Livnu i Glamoču

Predstavnici Fonda “Bošnjaci” posjetili se Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Tomislavgrad i tom prilikom za 62 učenika povratnika dodijelili jednokratnu finansijsku pomoć i dio nastavnih sredstava u iznosu od oko 5.000,00