Bogati australijski biznismen postao bosanski državljanin

Bogati australijski biznismen postao bosanski državljanin

Australijski biznismen Christopher Gabriel , bivši direktor aviokompanije FlyBosnia, postao je državljanin Bosne i Hercegovine.

Gabriel važi za jednog od 100 najuticajnijih ljudi na svijetu na polju telekomunikacija, a u braku je sa bivšim počasnim konzulom naše države za region New South Wales Ðemilom Talić-Gabriel.

Pored Gabriela, državljanstvo Bosne i Hercegovine dobili su Ovgun Ahmet Ercan, turski naučnik i univerzitetski profesor, kao i srbijanska sportistkinja Anastasija Vojinović.

Riječ je o ranije donijetoj odluci Vijeća ministara da njih troje bude primljeno u državljanstvo Bosne i Hercegovine, koja je danas objavljena u Službenom glasniku i time stupila na snagu, prenose agencije.

Previous Dvije porodice osnovale zadrugu; njihovi proizvodi dospjeli u tržne centre širom zemlje
Next Mladi bosanski naučnik na pragu otkrića lijeka za tuberkulozu

You might also like

NAŠI DANI

Zvizdić: Aktivacija MAP-a najkrupniji korak ka integracijama u NATO (VIDEO)

  Bosna i Hercegovina je danas iz Brisela dobila pozitivnu i ohrabrujuću vrijest na koju se čekalo godinama, a to je da su članice NATO saveza pozvale BiH da dostavi

NAŠI DANI

Američka ambasada HDZ poistovijetila s licemjerstvom

Ambasada SAD- ponovo je dan kritikovale poteze HDZ u državnoj vladi i opstrukcije po pitanju finansiranja izbora. -Razočaravajuće je da je HDZ BiH ponovo odlučio blokirati finansiranje organizacije Izbora 2.

NAŠI DANI

Zahtjevi za promjenom Izbornog zakona bez pravne osnove

HDZ BiH nastoji dovesti do promjena Izbornog zakona kako bi sačuvala svoj politički uticaj. Takvi zahtjevi, smatra Joseph Marko, austrijski ekspert za Ustav Bosne i Hercegovine, nemaju pravne osnove. Prošlosedmični