Boračko jezero u susret ljetnoj turističkoj sezoni obogaćeno nizom novih sadržaja

Boračko jezero u susret ljetnoj turističkoj sezoni obogaćeno nizom novih sadržaja

Boračko jezero u susret ljetnoj turističkoj sezoni obogaćeno nizom novih sadržaja, obezbjeđenim kroz projekat VIA DINARICA, koji su finansirali USAID i Italijanska razvojna agencija, a realizovali i sufinansirali Grad Konjic i UNDP.

S ciljem stvaranja što kvalitetnijih uslova za višednevni boravak domaćih i stranih gostiju na području Konjica, te unaprijeđenja uslova za boravak u prirodi, Grad Konjic i UNDP su kroz projekat VIA DINARICA svima koji posjete ovog ljeta Boračko jezero obezbjedili niz novih sadržaja.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, ljudi stoje, na otvorenom i tekst "KONJIC 1382 koiledničkojeze Hercegovini planine Prenj na nadmorskoj taoje Boračkoj dragi procesom A dugačkoje 24m. ugoistočnom užem dijelu am3 ode, koja zbog do8,3 dubine. ajtor ma rakovima. narica. RA CEDIEZERO ZERO"

Projekat je završen prije nekoliko mjeseci, a danas je u tu čast upriličeno svečano otkrivanje info table, koja će gostima ponuditi sve bitne informacije o sadržajima Boračkog jezera i njegove okoline, što su učinili gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i Božena Kaltak, menadžerica UNDP-ovog programa u Hercegovini.

U sklopu projekta završeni su radovi na uređenju pristupnih puteva, pješačke staze, te postavljene klupe i kante za otpatke, postavljen je i montažni ponton za lakši pristup kupačima, a ono što će uslijediti u narednom periodu jesu aktivnosti na uređenju dijela javne rasvjete, što se realizuje kroz druge projekte.

Opis fotografije nije dostupan.

U okviru projekta VIA DINARICA obezbjeđeni su i bolji uslovi za posjetu i boravak planinara na Prenju, podržavajući aktivnosti Planinarskog društva “Borašnica” na obilježavanju i uređenju planinarskih staza kroz nabavku potrebnih materijala i opreme za te aktivnosti. Projektom su podržana i dva manja projekta unaprijeđenja turističke ponude, te dva projekta za razvoj i promociju domaćih turističkih proizvoda.

Previous Džaferović razgovarao sa šefovima država i vlada EU - Učinili smo danas sve što smo mogli
Next Behram-begova medresa u Tuzli svijetli primjer obrazovnog procesa

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Mostar: Kazaljke na sahat-kuli ponovo pokazuju tačno vrijeme

Na mostarskoj sahat-kuli, nacionalnom spomeniku Bosne i Hercegovine, starom preko 380 godina, nedavno su okončani radovi na pregledu i popravci sata, javlja Anadolu Agency. Komisija za pregled radova 18. decembra

BH RAZGLEDNICA

U Sarajevu predstavljeni turistički potencijali Tuzle

U organizaciji turističkih zajednica Kantona Sarajeva i Grada Tuzle, u Vijećnici je jučer predstavljen program „Ljetujte u Tuzli“.  Promociji su prisustvovali gradonačelnici Sarajeva i Tuzle, Benjamina Karić i Jasmin Imamović te

TURIZAM

Aviokompanije Gulf Air i Jazeera Airways započele letove prema Sarajevu

Bahreinska aviokompanija Gulf Air započela je charter letove iz Maname prema Sarajevu. Planirano je da se letovi odvijaju dva puta sedmično. Uspostavljanje ove linije, kao i povećanje saradnje u različitim