Bosanci bilježe uspjehe u popularnoj igrici Fifa EA Mobile

Bosanci bilježe uspjehe u popularnoj igrici Fifa EA Mobile

Tržište video-igrica posljednjih godina bilježi veliku ekspanziju i uzima primat u industriji zabave. Predviđanja su da će u naredne tri godine globalna vrijednost ovog tržišta dosegnuti 250 miljardi dolara! Iako zvuči nevjerovatno, već sada je industrija video-igara moćnija od zajedničke vrijednosti filmske i muzičke industrije.

U nastavku pretstavljamo domaći tim koji s uspjehom igra poznatu igricu Fifa EA Mobile. Riječ je o ekipi ‘Optimus Prime’.

-Ne tako davno, 2018. godine, četiri čovjeka su se slučajno sreli na igrici i odlučili napraviti tim koji danas nosi ime Optimus Prime. Ime Optimus smo izabrali spletom okolnosti, s obzirom da smo ekipa koja ne troši vlastiti novac, a redovno se bori protiv zlih gorostasa iz drugih bogatih država, bilo je nekako suđeno da izaberemo to ime.

Vremenom Optimus Prime je prevazišao Bosnu i Hercegovinu, pa sad i najbolji igrači iz Hrvatske, Srbije, Makedonije igraju za nas. Sezona je duga, 365 dana, gdje jedna ligaška utakmica traje 24 sata. S obzirom na dužinu sezone, a i činjenicu da smo mi amateri a ne profesionalni gejmeri, potrebno je čak i do 100 igrača da bi jednu sezonu izdržali. Tokom sezone ostvarili smo vrlo važna prekookeanska prijateljstva sa odličnim ekipom Latino Europa, gdje Gerson Robert Lopez, George, Joss i fC Barselona igraju za nas. Imamo više internacionalaca u ekipi od Željezničara i Sarajeva zajedno. Imamo jednog italijana, Pakistanca i Amerikanca. To smo mi, amateri u igrici, ali veliko znanje, profesionalizam, pametno ulaganje, skill su nas doveli da nam je prva liga top 100 na svijetu a druga naša liga top 250. Mnogi sanjaju o tome.

Fifa EA Mobile ima preko 100 miliona dowloada na google playu. Nije mala stvar 100 miliona igrača na svijetu i oko 3 miliona liga. Među njima, postoji 5 Optimus Prime liga, gdje smo rasporedili igrače u zavisnosti od overa ekipe i individualnom skillu igrača. Minimalno da bi jedna liga mogla početi igrati turnire potrebna su 4 igrača, a maksimalno je 32 igrača u timu.

Nema nikog trenutno u svijetu, a pogotovo na Balkanu, da nije čuo za tim Optimus Prime i igrače Nerko Ždralović,Gerson Robert Lopez,  Stjepan Ević, Mirko Prce, Nedim Husejinović, Sabrija Gutić, Muamer Gluhić, Hasan Hadžić….

Imamo svoj instagram profile Henderson14_Optimusprime koji je na engleskom jeziku i Optimus Prime fan grupa na fb na našim domaćim jezicima, gdje redovno informišemo svoje navijače i vjerne pratitelje o dešavanjima u našem klubu. Regrutaciju novih igrača najčešće vršimo kroz instagram profile ili fan grupu. Link od oba naša računa nalaze se u tekstu i ovim putem pozvao bih sve zainteresovane da nam se pridruže, jer su uvijek dvije glave pametnije od jedne.

Od novina koje ćemo uvesti od naredne sezone jesu h2h turniri koje ćemo organizovati sa novčanim nagradama. Svi smo na discordu, jedna nova aplikacija koja se pojavila na google playu, gdje redovno komuniciramo i pravimo planove kako pobjediti narednog protivnika, ali i pričamo o mnogo važnijim temama gdje se ima dobro pojesti i popiti. U tom segmentu, Matej Ćuk, Miloš Ranković, Matej Gudelj i Mirko Prce prednjače. Nema kafane gdje nisu sjedili i restorana gdje nisu jeli. Mirko Prce je rođak našeg rukometnog reprezentativca Nikole Prce, i pošto nam je u zadnjem kolu svojim golovima donio pobjedu, najviše njega spominjem.

Obično ljudi misle da su igrice samo za djecu, međutim mnogo se varaju. Optimus Prime je spoj mladosti i iskustva, gdje jedan profesor Peter Šarčević igra zajedno sa studentima poput Maida Husića i Armin Halilčevića. Najbolje igraju oni 30 godina i stariji jer oni su prošli mnogo u životu, a pogotovo oženjeni, koji imaju strpljenje za market i skupljanje coinsa za kupovinu igrača. Ahmet Šahmanović je doktor i naš najveći junak.

Nedžad Džinić, Ismail Mustafa, Ante Brajković i Nikola Pavlović su zaduženi za našu fb stranicu i pravljenje video klipova za youtube. U nastavku teksta pogledajte kako to izgleda kad Optimus Prime krene u napad.

Fifa EA mobile ima igranost kao i na play stationu, samo je jedina razlika što mobitel svi imaju, dok play station  samo bogati. Mnoge ekipe imaju sponzore i pretežno se radi o youtube kanalima ili prodajnim firmama iz svijeta elektronike. Najbolji igrači na svijetu znaju potrošiti i do 30 000 eura za jednu sezonu, koja se svake godine resetuje početkom oktobra. Njima je 30 000 eura ništa za jednu sezonu po igraču potrošiti, a mi možemo o tome samo sanjati.

https://www.instagram.com/henderson14_optimusprime/?igshid=1jjitm1i3yu1a

https://www.facebook.com/groups/1118938751810018/?ref=share

Previous Lejla Alihodžić, buduća doktorica iz Janje: Postoji obrazovan kadar koji je spreman raditi i djelovati u povratničkim zajednicama
Next Budući aerodrom u Bihaću dobio okolišnu dozvolu

You might also like

SPORT

Edin Džeko novi igrač italijanskog šampiona Intera

Bosanski fudbalski repreztentativac Edin Džeko (35) stigao je danas u Milano gdje će nakon ljekarskih pregleda potpisati dvogodišnji ugovor s prvakom Italije – Interom. Nakon višegodišnjeg igranja za Romu, gdje

SPORT

Lana Pudar zlatna na Evropskom juniorskom prvenstvu (Video)

Lana Pudar, nakon osvojenih medalja na Mediteranskim igrama, uspješno nastupa i na Evropskom juniorskom prvenstvu. Mlada bosanska plivačica danas je osvojila zlato na 200 metara leptir, s rezultatom znatno boljim

SPORT

U subotu 20. Međunarodni sprint triatlon Kup “Kulin Ban Boračko jezero 2023”

Dvadeseti Međunarodni sprint triatlon Kup “Kulin Ban Boračko jezero 2023”, održat će se na Boračkom jezeru u subotu, 26. augusta, a okupit će najbolje triatlonce iz regiona ali i iz