Bosanska firma kupila fabriku obrade metala u Njemačkoj

Bosanska firma kupila fabriku obrade metala u Njemačkoj

-Kako smo 2023. godinu završili sa velikim proširenjem kapaciteta, 2024. godinu započinjemo s još većim ambicijama.

Napravili smo značajne korake naprijed, realizujući jednu od najvećih investicija u našoj historiji, kupovinu fabrike obrade metala u Njemačkoj.

U sklopu naše strategije rasta i razvoja, planiramo premjestiti kompletnu proizvodnju u našu novu, modernu fabriku u izgradnji u Batuškom lugu.

Ovaj potez omogućit će nam da započnemo proizvodnju dijelova za jednu od najvećih svjetskih kompanija u autoindustriji.

Završetak izgradnje nove proizvodne hale planiran je u Maju, kao i premještanje mašina i opreme, a planirani početak proizvodnje u Junu 2024.

Zbog toga smo otvorili vrata za nova radna mjesta i pozivamo vas da se pridružite našem timu! – saopćili su iz firme ATT d.o.o. iz Gornjeg Vakufa.

-Osnovna djelatnost firme je mašinska obrada metala, osnovni proizvodi su strugani i glodani dijelovi za različite industrije. Pored svoje osnovne djelatnosti, prisutni su u automobilskoj industriji, mašinogradnji, industriji kućanskih aparata i ostalim industrijama.

ATT d.o.o. je jedina firma koja se bavi izradom osovina za veš mašine u ovom dijelu Evrope.

Previous Bičakčić: Pad proizvodnje uglja uzrokovao gubitke EPBiH
Next FC Diamant Linz - bosanski klub šampion Austrije u futsalu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Jajčanka pokrenula vlastiti biznis: Bere gljive, pravi tjesteninu i zadovoljna je!

  Esma Zjajo, ima 33 godine. Pokrenula je vlastiti posao i sretna i zadovoljna živi od svoga rada i truda!  Video-priča: Kanal 6.

Ekonomija/Biznis

Nakon boravka i rada u dijaspori, mnogi Jajčani odlučili se vratiti i započeti svoj biznis

  Minulog vikenda Jajce je bilo domaćin 1. Biznis foruma jajačke dijaspore “Iskustva i poslovno umrežavanje sa dijasporom”.   U prisustvu brojnih gostiju iz privrednog, političkog i društvenog života u

Ekonomija/Biznis

Otvoren sajam ‘Grapos Expo 2022’ u Gračanici

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine Amir Zukić otvorio je danas Sajam poduzetništva i obrta “Grapos Expo 2022” u Gračanici. On je izrazio zadovoljstvo jer je prisustvovao