Bosanska kamp prikolica: Caravan Salon u Düsseldorfu opravdao uloženo i nadmašio očekivanja kompanije Derubis

Bosanska kamp prikolica: Caravan Salon u Düsseldorfu opravdao uloženo i nadmašio očekivanja kompanije Derubis

Svjetsku premijeru na najvećem sajmu karavana i kamp prikolica CARAVAN SALON DÜSSELDORF (28.8. – 5.9.) ove godine predstavila  je kompanija Derubis iz Viteza, kamp prikolicom vlastite proizvodnje.

Veliku zainteresovanost i pažnju već nakon prvog dana od otvorenja Sajma  privukao je štand jedinog predstavnika iz Bosne i Hercegovine, kompanije Derubis iz Viteza.


Ovogodišnji eksponat iz Bosne i Hercegovine, auto kamp-kućica naziva “Derubis Series 7”, odiše unikatnošću i ekstremnom kvalitetom. Dodatna jedinstvenost se ogleda u činjenici da od 11 dobavljača koji snabdijevaju kompaniju Derubis, saradnja  sa  10 dobavljača iz Bosne i Hercegovine ostvarena je na finalizaciji ovog proizvoda, koji je u potpunosti “made in BiH”.   

Bitno je istaći da eksponat iz Bosne i Hercegovine je jedinstvenog  dizajna, dimenzija i neupitne kvalitete obzirom da se radi o materijalima koji su višestruko ispitivani i dokazani i koji se koriste za izradu najskupocjenjenijih jahti.

Iako sa vanjske strane ne izgleda prostrano, ulaskom u unutarnji prostor stiče se dojam da se nalazite u kući, jer sve prostorije su prostrane, urađene od kvalitetnih materijala i najbitnije od svega nesmanjenih dimenzija.

Ovo se posebno ogleda u činjenici da model Derubis Series 7  je opremljena kupatilom visine stropa preko 2 metra, što je apsolutni raritet u ovoj branši, dnevnim boravkom površine 10 m2 i spavaćom sobom preko 3,5 m2 .

Prilikom izrade same jahte, sve detalje je moguće prilagoditi svojim željama, pa tako se može birati od boje vanjštine, boje stakala, unutrašnjih materijala svih prostorija, boje svjetla pa čak i natpisa koji je moguće trajno ugravirati između dvoslojnih stakala obzirom da se radi o lamistal staklima domaće proizvodnje koja se koriste u automobilskoj industriji.

Sajam je opravdao uloženo i nadmašio očekivanja predstavnika kompanije Derubis. U prilog navedenom govori i činjenica da su narudžbe prvih modela Series 7 već zaprimljene i da je rok isporuke oko mjesec dana, pisala je Privredna Komora FBiH već nakon drugog dana sajma.

Interesovanje za ovaj proizvod iz Bosne i Hercegovine pokazan je i kroz više video reportaža:

Yacht-like Caravan, AMAZING price! Derubis Series 7

Derubis Caravans | Welcome aboard! | Kein gewöhnlicher Caravan! | Roomtour | 

La nouvelle marque de caravane Derubis expose son premier modèle double essieux

Previous Nekoliko hiljada biciklista na Devetoj tuzlanskoj biciklijadi
Next Održana skupština OO SBiH Srebrenica: Sedamdeset delegata izabrali Općinski savjet

You might also like

Ekonomija/Biznis

Osam hiljada tona šljive iz TK izvezeno na tržište EU (VIDEO)

Sezona izvoza šljive iz Tuzlanskog kantona u Evropsku uniju je završena, a proizvođači su zadovoljni postignutim rezultatima i otkupnom cijenom.

Ekonomija/Biznis

Počela realizacija projekta izgradnje “Poslovno-sportskog centra Trnovo”

Gradnjom putne infrastrukture ovih dana su počele intenzivne aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje “Poslovno-sportskog centra Trnovo” na Bjelašnici, jednog od najmodernijih u Bosni i Hercegovini. U duhu dobre saradnje Vlade

Ekonomija/Biznis

U Travniku otvoren novi pogon tekstilne kompanije Fortitudo

Novi pogon kompanije “Fortitudo”, namijenjen proizvodnji muških sakoa, otvoren je svečano danas u Travniku, a u njemu bit će uposleno 120 radnika. U tekstilnoj industriji Fortitudo d.o.o. u Travniku danas