Bosanska Krajina: 18 članova NiP-a podnijelo ostavke na stranačke funkcije u USK

Bosanska Krajina: 18 članova NiP-a podnijelo ostavke na stranačke funkcije u USK

Osamnaest članova stranke Narod i pravda podnijeli su ostavke na stranačke funkcije pri kantonalnoj organizaciji u Unsko-sanskom kantonu.

– Ovim putem vas u ime tri organizacije Naroda i pravde u Unsko-sanskom kantonu (Ključ, Sanski Most i Bužim) želimo obavijestiti da svi učesnici Kantonalnog vijeća i Kantonalnog izvršnog odbora daju ostavke na svoje funkcije u kantonalnim organima stranke – navodi se.

Da se radi o autentičnom tekstu ostavki poslanom u centralu stranke, među ostalima i predsjedniku NiP-a Elmedinu Konakoviću, za Faktor su potvrdili neki od članova NiP-a sa ovog spiska.

– Problemi koji svoje korijene vuku unazad dvije godine kulminirali su vođenjem političkih procesa nakon posljednjih izbora i vođenjem kadrovske politike koja je svoj vrhunac dostigla predlaganjem kandidata za diplomatiju.

S obzirom na to da s ne slažemo sa takvim vođenjem politike, naša dužnost i nužda jeste da vas obavijestimo i da vam skrenemo pažnju jer ne želimo više biti dio kantonalnih organa u kojima se procesi vode na ovakav način ili sličan način.

Vjerovali smo, posebno kod oblasti diplomatije, da stručnost, etičnost, mladost, poznavanje jezika i rada diplomatije jesu reference koje trebamo sagledati i na osnovu toga iste predložiti.

To nije bio slučaj i svi potpisnici ovog dopisa smatraju da ovo nije ono o čemu se pričalo prije izbora te s obzirom na to podnosimo ostavke – naveli su.

Još jedan Krajišnik digao je glas protiv preovladavajućih, postizbornih, političkih tokova u našoj zemlji. Riječ je o gradonačelniku Cazina i predsjedniku stranke NES, Nerminu Ogreševiću. Podsjećamo da su obje pomenute stranke dio tzv. Osmorke.

Uspravljanje kičme? Ogrešević i Efendić poručuju da im je država važnija od par ministarskih fotelja

Previous SIGMA - Magazin za dijete i porodicu
Next Goražde se oprašta od Zlatnog ljiljana Muriza Hadžiahmetovića

You might also like

NAŠI DANI

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Srebrenici i Bratuncu (FOTO)

  Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike srpske danas je u Bratuncu i Srebrenici prisustvovao obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Obilježavanje 1. marta upriličeno je u Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu,

NAŠI DANI

Ugledna novinarka: Kada sam izvještavala o genocidu i etničkom čišćenju u Bosni naučila sam da nikad ne treba izjednačavati žrtvu i tiranina

Ugledna novinarka Christiane Amanpour otkrila je u utorak navečer, tokom dodjele Međunarodne nagrade za slobodu štampe, što je naučila tokom rata u Bosni i Hercegovini i što joj je i

NAŠI DANI

Udruženje ,,Grom u njedrima Igmana” kao simbol sjećanja na Čedomira Domuza

Na području Kantona Sarajevo počelo je s radom Udruženje za zaštitu i očuvanje lika i djela Čedomira Domuza “Grom u njedrima Igmana” kao dobrovoljna, vanstranačka, nevladina, neprofitna i nereligijska organizacija.