Bosanska ministrica razgovarala sa američkim predsjednikom

Bosanska ministrica razgovarala sa američkim predsjednikom

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković zahvalila je, tokom kratkog susreta sa Josephom Bidenom, predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država, na pomoći koju ova država kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini u reformskim procesima i napretku.

Ministrica Turković i predsjednik Biden sreli su se tokom sahrane preminule Kraljice Elizabethe II u Westministerskoj opatiji u Londonu.

Predsjednik Biden se u razgovoru interesirao za situaciju i napredak BiH te rekao da mu je Bosna i Hercegovina uvijek na umu.

Ministrica Turković je naglasila važnost američke podrške u očuvanju mira i stabilnosti u BiH i cijeloj regiji.

Predsjednik Biden je tokom svoje političke karijere isticao veze i dobro poznavanje situacije u našoj regiji, a posebno u BiH.

Previous Programi širom Tuzlanskog kantona: Bosanski saz u fokusu Dana evropskog naslijeđa
Next Popravlja se stanje u kompaniji TRZ Hadžići - potpisano više od 15 mil. KM novih ugovora i zaposleno 120 novih radnika

You might also like

NAŠI DANI

Nova isporuka: 10.530 doza Pfizer vakcina stiglo u našu zemlju

U Bosnu i Hercegovinu je u ponedjeljak pristigla nova, peta po redu, isporuka vakcina iz programa EU4HEALTH – saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine. 10.530 doza BioNTech/Pfizer

NAŠI DANI

Kozarac: Desetine biciklista stigle u Kamičane da odaju počast prijedorskim žrtavama

Desetine učesnika biciklističkog maratona “Bihać – Kozarac” stiglo je u Memorijalni centar Kamičani u Kozarcu kod Prijedora gdje će odati počast za 16 prijedorskih žrtava ubijenih 1992. godine, javlja AA.

NAŠI DANI

Bećirović razgovarao s ambasadorom Države Palestine u Bosni i Hercegovini 

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s ambasadorom Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeqom Namoorom o trenutnoj situaciji na Bliskom Istoku Ambasador Države Palestine u BiH Rezeq