Bosanske košarkašice doputovale u Osaku

Bosanske košarkašice doputovale u Osaku

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je doputovala u Osaku, gdje je očekuju utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Uz članove stručnog štaba, u japanski grad stigle su sljedeće igračice: Milica Deura, Jonquel Jones, Nikolina Babić, Matea Tavić, Anđela Delić, Nikolina Delić, Miljana Džombeta, Marica Gajić, Nikolina Džebo, Dragana Domuzin, Sara Heljić i Hanna Halilović.

Naša delegacija na aerodromu je prošla rigorozne kontrole te će biti u takozvanom balonu tokom cijelog boravka u ovoj azijskoj zemlji.

Na Svjetsko prvenstvo, koje se tokom septembra održava u Australiji, plasirat će se tri selekcije iz grupe u Osaki. S obzirom da je Košarkaški savez Bjelorusije najavio odustajanje svoje reprezentacije, čeka se zvanični stav FIBA o načinu na koji će biti verifikovane njihove utakmice.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom kolu 10. februara trebala je igrati protiv Bjelorusije od 16 sati po lokalnom vremenu (8 ujutro po našem vremenu). Dva dana kasnije Zmajice će odmjeriti snage sa Kanadom (15 sati po lokalnom, 7 ujutro po našem), a protiv domaće selekcije igrat će 13. februara (18 sati, 10 ujutro po našem).

Na Svjetsko prvenstvo, koje se tokom septembra održava u Australiji, plasirat će se tri najbolje selekcije iz grupe.

Previous Poziv za izbor najboljeg kratkog videa i fotografije na temu "Draga moja Bosna i Hercegovina"
Next Beograd: „Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“ i skandiranje osuđeniku za genocid

You might also like

SPORT

„U-17“ REPREZENTATIVCI BOSNE I HERCEGOVINE SE PLASIRALI NA EVROPSKO PRVENSTVO

Nekoliko puta bh. kadeti koje sa klupe predvodi selektor Sakib Malkočević bili su nadomak plasmana na Evropsko prvenstvo, ali je uspijeh do sada uvijek izmicao. Ipak ova sezona je donijela

SPORT

Karatistkinja iz Cazina osvajačica Svjetskog kupa

Ajla Mahmutović, sedamnaestogodišnja karatistkinja iz Cazina osvojila je prvo mjesto na takmičenju World Youth Cup koji se ove godine održao u hrvatskom Umagu. Ovo najveće karate prvenstvo okupilo je samo

SPORT

Bosanski centarfor: “Pokazao sam da se mogu takmičiti na visokom nivou”

Dani koji razdvajaju Inter i Manchester City od finala Lige prvaka su pri kraju, a pažnja na protagoniste oba tima sve više raste… Italijanski mediji prenose izjavu našeg Edina Džeke