Bosanski frizeri među najboljima na Svjetskom prvenstvu u Parizu

Bosanski frizeri među najboljima na Svjetskom prvenstvu u Parizu

Reprezentacija frizera Bosne i Hercegovine ostvarila je historijski uspjeh osvojivši u ukupnom plasmanu naših takmičara visoko četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu frizera u Parizu.

Seniorski tim koji su činili Redžep Čaušević, Željko Lončar i Mirfat Hašić takmičio se u kategoriji muških frizura osvojivši sa svojim kreacijama u disciplini Skin Fade Cut u ukupnom poretku četvrto mjesto, dok je samostalni rad Bužimljanin Redžep Redžo Čaušević iz Bužima osvojio peto mjesto na ovom najprestižnijem takmičenju na svijetu koje organizira krovna svjetska organizacija.

Tim povodom općinski nčelnik Mersudin Nanić uputio je čestitku reprezentaciji BiH u kojoj stoji: –„Frizerima iz reprezentacije BiH upućujem iskrene čestitke na postignutim rezultatima na Svjetskom prvenstvu frizera. Posebno me raduje što je naš frizer iz Bužima Redžep Redžo Čaušević dio ove sjajne ekipe koja je na najbolji način predstavila Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju. Svaki uspjeh na međunarodnoj sceni je ujedno i prilika da se promoviše naša domovina ali i naš Bužim koji je rasadnik talenata, mladih i sposobnih ljudi“ – saopćili su iz Općine Bužim.

Previous Počela izgradnja spomenika “Krila slobode”, simbola odbrane Novog Grada, Sarajeva i Bosne
Next Slamanje neprijateljske ofanzive u Bosanskoj Krajini septembra '94.

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Na početku decembra – Plavetnilo neba u ogledalu Studenog potoka

  Vedro nebo, bez i najmanjeg oblaka, suncem obasjani vrhovi Bjelašnice, Visočice, Oblja, Puzima u okružju Umoljana bili su jučer pravo iznenađenje koje je dočekalo 50 sarajevskih planinara na izletu

BH RAZGLEDNICA

Zastava Bosne i Hercegovine i na Kilimandžaru

Tomislav Cvitanušić je bosanski ironman. Maratonac, triatlonac, alpinista i motivator. Njegova priča je uvijek pozitivna. U svakom iskušenju pronađe sreću i zadovoljstvo. I nije mu teško to podijeliti sa drugima.

BH RAZGLEDNICA

Prof. Redžić o bosanskom ljiljanu: Ponos bosanskih planina – Lilium bosniacum (VIDEO)

  Ovako je o posebnoj vrsti ljiljana, koji raste samo po bosanskim planinama, govorio rahmetli Sulejman Redžić. Akademik Redžić je bio stručnjak biolog svjetskog glasa, redovan profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu