Bosanski građani pomažu  narod Palestine – već prikupljeno stotine hiljada maraka

Bosanski građani pomažu narod Palestine – već prikupljeno stotine hiljada maraka

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” uputit će interventnu pomoć od 25.000 KM za građane Palestine koji su ugroženi eskalacijom ratnih dejstava. Potvrdio je to predsjednika HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac.

Pored toga, “Merhamet” je danas pokrenuo i humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za narod Palestine. Grđani mogu donirati sredstva pozivom na humanitarni telefon broj 090292001, vrijednost poziva je 3,00 KM.

Otvoren je i namjenski račun za pomoć narodu Palestine.

Akcija će trajati od 18.05. do 30.06.2021. godine.

– Akciju će provoditi svih naših devet regionalnih odbora u Bosni i Hercegovini, kao i “Merhametove” organizacione jednice u Švedskoj, Norveškoj i Njemačkoj, a pozvali smo i naše partnerske organizacije i institucije u Bosni i Hercegovini i inozemstvu da podrže našu akciju, kako bismo prikupili što veću pomoć ugroženim građanima Palestine – kazao je Vrbanjac.

Podsjetio je da je “Merhamet” u nekoliko navrata, u kriznim vremenima i situacijama po narod Palestine organizirao slične humanitarne akcije.

Tokom jednoj od takvih akcija, “Merhamet” je, uz solidarnu pomoć građana Bosne i Hercegovine, obezbijedio pomoć u iznosu od 300.000 KM. Zahvaljujući tim sredstvima, kupljeno je pet modernih opremljenih sanitetskih vozila, koje je “Merhamet” dostavio palestinskom narodu u pojasu Gaze.

– Cilj nam je da i ovoga puta, uz pomoć građana BiH u zemlji i dijaspori, kao i naših partnerskih organizacija prikupimo što veću pomoć ugroženom narodu Palestine. Saosjećamo sa njihovim nevinim žrtvama i osuđujemo svako nasilje koje se trenutno provodi nad palestinskim narodom. Pozivam građane Bosne i Hercegovine u zemlji i dijaspori da još jednom pokažu solidarnost sa stradalnicima u Palestini – kazao je Vrbanjac.

Udruženje Pomozi.ba već prikupilo 200.000 maraka

Udruženje Pomozi.ba s obzirom na trenutnu situaciju u Palestini, nastavlja akciju pomoći palestinskom narodu.

Broj 17021 ustupljen je u ovu svrhu, pozivom donirate 2KM, a broj je jedinstven za sve operatere unutar BiH.

Udruženje Pomozi.ba je do sada prikupilo 200 hiljada KM pomoći narodu Palestine, a riječ je o sredstvima koje su građani Bosne i Hercegovine tokom mjeseca ramazana namjenski uplatili u svrhu pomoći narodu Palestine. S obzirom na trenutna dešavanja, donacija je usmjerena za nabavku agregata za struju bolnici Haifa po cijeni od 33.500 eura, u kojoj ovaj energent imaju 4 do 6 sati u toku dana, a ostatak novca za nabavku medicinskog vozila bolnici u Gazi kao i ostalih medicinskih potrepština.

Distribucija pomoći se vrši posredstvom partnerske organizacije Rahma Austrija koja ima svoje predstavništvo u Palestini. Bosanci i Hercegovci na ovaj način pokazuju da suosjećaju sa patnjom i stradanjima naroda Palestine, prvenstveno djece, jer su i građani BiH ne tako davno prošli slična stradanja.

Svi koji žele pomoći narodu Palestine, mogu to učiniti pozivom na broj 17021 i donirati 2KM, a narodu Palestine može se pomoći novčanim donacijama putem web platforme wwwPOMOZIBAorg, ili uplatama na standardne račune Udruženja Pomozi.ba.

U videu Pomozi.ba se može vidjeti kako je prošle godine renoviran sprat bolnice u Palestini, a od donacija bosanskih građana.

blob:https://www.facebook.com/dd2376c2-0591-46de-8ecf-c4a65907470d

-Nažalost ove godine stanje je dosta teže i sve donacije se usmjeravaju isključivo u medicinske potrepštine, ističu iz ove humanitarne organizacije.


Previous Građanska Bosna i Hercegovina je jedini normalan obrazac života za ljude ovdje (Video)
Next Sattler u Srebrenici: Stojimo pred vama pognute glave, sram će nas pratiti kroz cijeli život

You might also like

OTPOR BOSNE

General Izet Nanić – bosanski heroj, ponos Krajine i države rođen je na današnji dan

Historija nas uči da oni koji zaborave svoju prošlost i svoje velikane da ne zaslušuju da žive budućnost. Tako su danas predstavnici Izvršne i Zakonodavne vlasti ali i predstavnici boračkih

NAŠI DANI

Poruka iz glavnog grada – nećemo aparthejd, hoćemo suverenu Bosnu!

Završen je protest ispred zgrade OHR-a u Sarajevu koji je organizovan zbog nezadovoljstva izmjenama Izbornog zakona BiH i Ustava FBiH koje je nametnuo visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, javlja

SPORT

Bihać: U MZ Orašac svečano otvorena novoizgrađena sportska dvorana

Danas je u bihaćkoj mjesnoj zajednici Orašac svečano otvorena novoizgrađena sportska dvorana. Svečanosti je prisustvovao i predsjednik SDA i Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović. Izetbegoviću je