Bosanski pelet i briket u marketima Bauhaus

Bosanski pelet i briket u marketima Bauhaus

EURO STIL kompanija kćerka HIFA OIL uspjela je plasirati pelet i briket u tržni lanac Bauhaus u Hrvatskoj. U ovoj kompaniji najavljuju proširenje poslovanja sa Bauhausom i na tržišta Slovenije i Austrije.

“Zadovoljili smo najviše kriterije kvaliteta u nekoj vrsti audita Bauhausovih predstavnika u našoj kompaniji. Nakon dogovorenih komercijalnih uvjeta krenule su isporuke. Količine koje isporučujemo premašile su i naša i njihova očekivanja za prvu godinu saradnje”, kazao je Kemal Mujkanović, direktor kompanije EURO STIL.

Ujednačenost kvaliteta proizvoda, širina asortimana, garancija za količine tokom cijele sezone, tačnost u isporukama i poštovanje kompletnih narudžbi po pitanju količina i vrsta roba, bili su preduvjeti saradnje koji su uspješno zadovoljeni.

Mujkanović dodaje da snabdijevaju sve trgovine Bauahausa u Hrvatskoj te da već sada imaju ponude da prošire poslovanje na tržišta Slovenije i Austrije.

“Naš cilj je da postanemo tzv. evropski dobavljač Bauhausa i da snabdijevamo ovaj specijalzirani lanac trgovina našim proizvodima. To će značiti proširenje kapaciteta uz istrajavanje na visokom nivou kvaliteta cijelog našeg asortimana”, pojašnjava Mujkanović.

Svoj prvi market Bauhaus je otvorio u Njemačkoj 1960. godine. Radilo se o novom prodajnom konceptu koji je omogućavao da se na jednom mjestu može kupiti alat i sve za gradnju. U 2015. godini samo u Njemačkoj Bauhaus je imao 154 marketa, a u inostranstvu 110. Ukupan prihod Bauhausa iste godine u Evropi premašio je 6,29 milijardi eura.

Kompanija EURO STIL je jedan od lidera u distribuciji peleta i briketa u Bosni i Hercegovini. Prošle godine je udvostručen broj zaposlenih sa 30 na 60, a osim ove djelatnosti, EURO STIL se bavi otkupom i preradom poljoprivrednih kultura, prije svega voća i povrća, piše Manager.ba.

 

Previous Donji Bakići: Selo na sedam spomenika
Next Vrelo Bosne prepuno posjetilaca: Krajem jula počinje rekonstrukcija Velike aleje na Ilidži

You might also like

Ekonomija/Biznis

Prozori i vrata iz Srebrenika krase objekte širom Evrope

Kompanija Herceg d. o. o. Srebrenik postoji više od 30 godina. Osnivači preduzeća su braća Herceg, koji su još 1983. godine osnovali zanatsku radionicu koja će vremenom izrasti u najvećeg

Ekonomija/Biznis

Njemačka kompanija u Tuzli traži lokaciju za kapitalnu investiciju koja će obezbijediti 2,500 hiljade radnih mjesta

U narednom periodu Tuzla bi mogla postati bogatija za kapitalnu investiciju kompanije iz Njemačke koja bi prema prvim najavama mogla da zaposli oko 2,500 hiljade radnika. Naime, kako saznaje Tuzlanski.ba, njemačka

ZDRAVLJE

Reumal Fojnica ponovo otvorio vrata svojim korisnicima

Protekla godina bila je teška i za lječilišta u našoj zemlji. Pandemija koronavirusa i zabrana rada, te smanjen obim poslovanja, dodatno su usložili nagomilane probleme Lječilišta Reumal. No ovaj privredni