Bosanski proizvođači namještaja na najvećem sajmu namještaja u Evropi “Istanbul Furniture Fair – IIFF 2022”

Bosanski proizvođači namještaja na najvećem sajmu namještaja u Evropi “Istanbul Furniture Fair – IIFF 2022”

Članice Drvnog klastera BiH “Namještaj i drvo” će ove godine učestvovati na najvećem sajmu namještaja u Evropi “Istanbul Furniture Fair – IIFF 2022” koji je jedan od rijetkih koji nije otkazao svoju organizaciju u doba pandemije koronavirusa.

Kako je saopćeno iz Klastera, IIFF 2022 Istanbulski sajam namještaja je najveći sajam u historiji turskih sajmova i trenutno najveći sajam namještaja u Evropi, koji će se istovremeno održavati na sajmu Tüyap i Kongresnom centru i Istanbul Expo Centru između 25. i 30. januara 2022.godine, a okupiti će industriju namještaja po prvi put u dva odvojena izložbena centra u Turskoj.

Kompanije će izlagati u 25 hala, a očekuje se učešće desetina hiljada profesionalaca iz više od 150 zemalja, sa šest kontinenata. Zakazani su i B2B sastanci udruženja Drvnog klastera BiH “Namještaj i drvo”  sa drugim udruženjima i kompanijama.

Delegaciju udruženja će predstavljati renomirane kompanije “TISA Komerc” – Žepče, “Ramex” – Kladanj, “Minalli” – Živinice i “Standard Furniture Factory” Ilijaš – kazao je Dinko Mujkić, predsjednik udruženja Drvni klaster BiH “Namještaj i drvo”.

Sajam će biti organizovan u saradnji sa Tüyap Fairs Exhibitions Org. Inc. i Mos Fairs Inc. i podršku Federacije udruženja namještaja (MOSFED).

IIFF 2022 je najveći skup aktera svjetskog namještaja u sektoru prepunog noviteta, a pokazati će svijetu proizvodnju, kvalitetu i dizajnersku moć turskog i svjetskog namještaja. Na sajmu su provedene istraživačko-razvojne i inovativne aktivnosti sa hiljadama vrsta proizvoda u mnogim kategorijama, od modernog, modularnog luksuznog namještaja do namještaja za bebe, djecu i omladinu, kancelarijskog, školskog, baštenskog nameštaja i repromaterijala u ukupno 25 hala. Bit će izloženi i najnoviji trendovi u akcesoarima i tkaninama nove generacije koje ona usmjerava.

Previous Dr. Senadin Lavić, ugledni sarajevski profesor, novi član Demokratske fronte
Next Grčka na korak do priznanja Kosova

You might also like

Ekonomija/Biznis

Vratio se u rodno Žepče i s norveškim partnerima pokrenuo proizvodnju specijalizovanih mašina za naftnu i pomorsku industriju

U Žepču je sedmog ovog mjeseca svečano otvorena nova tvornica norveške kompanije “Eagle Technology” koja se bavi proizvodnjom specijalizovanih mašina za naftnu, pomorsku i drugu industriju. Tvornica je izgrađena u

Ekonomija/Biznis

‘Semberka’ u Janji pokazuje da naša zemlja može proizvoditi hranu za svoje stanovništvo

Vrijedne ruke poljoprivrednika završile su s berbom srijemoša. Ove sezone tvornica Semberka u Janji preradila je 200 tona svježeg srijemoša što je blizu 30 tona više nego prošle godine. Od

Ekonomija/Biznis

Bosanski građevinski div: Uspjeh iz prošle godine kompanija Širbegović Inženjering nastavlja i u 2017.

Kompanija Širbegović Inženjering d.o.o. Gračanica, u protekloj 2016. godini uspješno je poslovala, te tako nastavila da razvija svoje tržišne kapacitete i promoviše domaću privredu. Rezultati poslovanja koje je kompanija ostvarila