Bosanski Šamac: Belamionix otvorio tržni centar, zaposleno 80 radnika

Bosanski Šamac: Belamionix otvorio tržni centar, zaposleno 80 radnika

Na graničnom prelazu Šamac 27. novembra je svečano otvoren tržni centar Belamionix u kojem je zaposleno 80 radnika.

Objekat je smješten na 12.000 metara kvadratnih, a vrijednost kompletne investicije je 5,5 mil KM.
U okviru ovog tržnog centra su hipermarket, restoran, auto-praonica i benzinska pumpa.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić istakla je da zapošljavanje 80 radnika ovoj lokalnoj zajednici mnogo znači.

Mihaljčić je naglasila da je opština Šamac pomogla da se ubrzaju građevinske i sve ostale dozvole koje su bile potrebne kako bi ovaj objekat što je moguće prije bio završen.

Predstavnik Belamionixa Jasmin Omić rekao je da je ovo 72 poslovna jedinica i 15 benzinska pumpa ovog trgovinskog lanca u Bosni i Hercegovini.

– Mi smo direktni zastupnici, iz inostranstva uvozimo oko 10.000 artikala. U svojim poslovnim jedinicama imamo više od 1.300 zaposlenih – naveo je Omić.

Previous Otvoren historijski park “Bosanski stećak i zastava”
Next Projekat Zavičajnog muzeja Travnik: Umjetnost i sport protiv totalitarizama - Braća Kulenović u borbi protiv fašizma

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanski izvoz u septembru rekordan – oborena granica od 1,3 milijarde BAM

Bosna i Hercegovina je u septembru ove godine ostvarila rekordan mjesečni izvoz, izvještava Indikator.ba. Izvoz je u ovom mjesecu, prema podacima Agencije za statistiku BiH, iznosio 1,33 milijarde KM, što

Ekonomija/Biznis

Vjetroelektrana Podveležje – Proizvedeni prvi kilovatsati električne energije (Video)

Vjetroagregati na lokacijama 7 i 8 vjetroelektrane “Podveležje”, u toku funkcionalnog testiranja, proizveli su prve kilovatsate električne energije koja je plasirana u prijenosnu mrežu.

Ekonomija/Biznis

Vjetroelektranu Podveležje grade kompanije iz Bosne i Hercegovine

Vjetroelektrana “Podveležje” u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, projekt je od obostranog interesa i koristi za lokalnu zajednicu i Elektroprivredu BiH. Još u fazi priprema za izgradnju, lokalna zajednica je ostvarila direktne finansijske