Bosansko-britanska IT kompanija se širi na SAD; otvara ured u Miamiju

Bosansko-britanska IT kompanija se širi na SAD; otvara ured u Miamiju

Kompanija Green River Media, koja se bavi razvojem, izradom i unapređenjem rada web stranica, širi svoje poslovanje na SAD osnivanjem odjela u Majamiju, piše BiznisInfo.

Osnivač i direktor ove kompanije je Nej Gakenyi koji se naziva bosanskim patriotom a njeni uredi su u Velikoj Britaniji i Bosni i Hercegovini.

Kao bosanskom patrioti, Neju je drago da je u mogućnosti da vrati nešto svojoj državi otvaranjem radnih mjesta i unapređenjem ekonomije, navodi se u biografiji Gakenyija na internet stranici firme Green River Media.

Kompanijom upravlja međunarodni tim stručnjaka u kojem je i nekoliko državljana BiH. Firma djeluje u više od 20 zemalja i ima urede u Londonu, Lidsu i Sarajevu.

Sarađuju sa mnogim poznatim evropskim kompanijama, i izgradili su ugled kao jedna od najboljih firmi u ovoj oblasti u Evropi.

Njihova inovativna rješenja, koja su uvijek individualno prilagođena svakom korisniku, između ostalih koristi kompanija Eurotunnel koja upravlja vozovima koji povezuju Francusku i Veliku Britaniju.

Ovog mjeseca, firmi se pridružio Ruben Melendez na funkciji izvršnog direktora za tehnologije (CTO), a on će ujedno voditi posao kompanije u SAD.

Melendez je jedan od vodećih stručnjaka u svojoj oblasti i radio je, između ostalog, za Walmart (najveći američki lanac tržnih centara i jedna od najvećih kompanija na svijetu).

Melendez je zadužen za vođenje odjela kompanije u SAD koji će biti smješten u Majamiju.

Ova kompanija se namjerava rapidno širiti u Sjedinjenim Američkim Državama, u čemu će sigurno imati puno uspjeha, ako se uzmu u obzir sjajni rezultati i reference koje su stekli u Evropi.

Previous Most iz 18. vijeka bit će sastavni dio budućeg trga u Gradačcu
Next Djecu im prijedorsku ne mogu oprostiti

You might also like

Ekonomija/Biznis

Promet industrije u Bosni i Hercegovini bilјеži rаst zа 8,9 posto

  Ukupаn  desezonirani promet industrije u Bosni i Hercegovini u sеptеmbru u poređenju sa аugustоm ove godine bilјeži rаst za 6,8 posto. Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine je objavila

Ekonomija/Biznis

Ulaganja u željezničku infrastrukturu šansa za bosansku privredu

Odjeljenje za privredni razvoj Brčko distrikta Bosne i Hercegovine bilo je domaćin sastanka predstavnika željeznica Federacije BiH, RS, Hrvatske željeznice, te predstavnika Luke Brčko, internacionalne logističke kompanije BELISAR i svjetske

Ekonomija/Biznis

Bosanski proizvod: Reklama za američku kompaniju urađena u našoj zemlji

Bosanskohercegovački glumac, zabavljač i voditelj Mladen Jeličić Troko, inače sinonim za Djeda Mraza u Bosni i Hercegovini, glavni je junak u božićnom videu poznate američke kompanije BELFOR. Belfor Property Restoration svjetski je lider u obnavljanju