Bosansko-crnogorski košarkaški stručnjak u FIBA kući slavnih

Bosansko-crnogorski košarkaški stručnjak u FIBA kući slavnih

 

Međunarodna košarkaška federacija – FIBA  danas je objavila spisak košarkaša i trenera koje će ove godine primiti u Kuću slavnih.

Među njima je legendarni trener sarajevske Bosne Bogdan Tanjević, koji je sa “studentima” 1979. osvojio titulu evropskog prvaka.

Sedamdesetdvogodišnji stručnjak u trenerskoj karijeri je bio selektor jugoslovenske, italijanske, turske i crnogorske reprezentacije, a pored Bosne još je vodio: Casertu, Stefanel Trst, Milano, Virtus Bolognu, Limoges, Asvel, Fenerbahče i Budućnost.

Pored Tanjevića u Kuću slavni još će biti primljeni slovačka trenerica Natalia Hejkova, te posthumno kineski stručnjak Mou Zuoyun.

Među igračima u Kuću slavnih bit će primljeni: BrazilkaJaneth Arcain, Bugarin Atanas Golomejev, AmerikanacAlonzo Mourning, Argentinac Fabricio Oberto, Portorikanac Jose “Piculin” Ortiz, Egipćanin Mohsen Medhat Warda i Čeh Jiri Zidek, te posthumno Poljakinja Malgorzata Dydek.

Previous Bosanska zastava ispred Gradske vijećnice u američkom gradu Utica (Video)
Next Predsjedništvu predata informacija o aktivnostima SOA-e. Mektić potvrdio novo vrbovanje

You might also like

SPORT

NBA zvijezda Jusuf Nurkić: Konaković je smatrao da nisam dovoljno talentovan

Konaković i Vujović su kazali da ja nisam dovoljno talantovan prvi put kada sam pokušavao stupiti u košarkaške vode, kazao je za BHRT Jusuf Nurkić reprezentativac Bosne i Hercegovine u

SPORT

Lejla Tanović sedma biciklistkinja svijeta

Najbolja biciklistkinja Bosne i Hercegovine i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović nakon posljednjeg bodovanja nalazi se među 10 najboljih biciklistkinja svijeta. Tanović, koja je na posljednjem Svjetskom prvenstvu održanom u

SPORT

Bosna i Hercegovina protiv Grčke nastavlja borbu za “Eurobasket 2021“

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u tuzlanskoj dvorani Mejdan u drugom kolu grupe “H“ kvalifikacija za “Eurobasket 2021“ ugostiti favorizovanu Grčku. Izabranici Vedrana Bosnića na idealan način su