Bosna i Hercegovina u preporukama za putovanje prestižnih svjetskih medija

Bosna i Hercegovina u preporukama za putovanje prestižnih svjetskih medija

Los Angeles Times objavio je listu ‘Ten great destinations to consider in 2020’, a na njoj se naša zemlja našla na prvom mjestu preporučenih destinacija za 2020.

-Rat u Bosni završio se u decembru 1995. godine, a multikulturalna nacija Bosne i Hercegovine započela je novo poglavlje s rastućim turizmom. Kroz prvih devet mjeseci 2019. godine dolazak posjetitelja povećao se 11% na 1,2 miliona.

Težište je Sarajevo, glavni grad čija stara četvrt uključuje crkve, sinagoge i džamije koje datiraju iz prošlih vijekova. LA Times spominje Sarajevsku žičaru kojom se ide na Trebević, poprište Zimske olimpijade 1984.

Preporučuju izlet u Mostar, podsjećajući na historijat Starog mosta, muzičke festivale te takmičarske skokove u Neretvu. Upoznali su čitaoce i sa obližnjim Međugorjem, koje je katoličko hodočasničko odredište.

LA Times pored naše zemlje preporučuje i Cairo; Waterton Glacier International Peace Park, Montana and Alberta, Canada; Costa Rica; Kyoto, Japan; Maldives; Swedish Lapland; Vancouver, Canada; Wales; Washington, D.C.

Nije ovo jedina preporuka za našu zemlju. Mostar je i na listi ‘The 25 travel destinations you need to visit in 2020, according to National Geographic’, koju je objavio poznati Business Insider, dok se Trebinje našlo na listi ‘10 unsung cities you must visit in 2020’ britanskog The Telegrapha.

Previous Bajević namjerava vratiti Lulića u reprezentaciju
Next Inovacije: Sredstvo za mikrobiološki čistu vodu bez štetnih uticaja

You might also like

TURIZAM

Sarajevo u top sezoni – tri dnevna leta za Dubai, 11 sedmičnih letova za Kuvajt

Turisti koji posjećuju našu zemlju iz UAE i Kuvajta sve su češći, a tome nam svjedoče i aviolinije između glavnog grada Bosne i Hercegovine i aerodroma u tim zemljama. Sigurno

BH RAZGLEDNICA

Zimska čarolija na Bjelašnici

  Po uzoru na sve velike svjetske ski centre koji tokom sezone već tradicionalno nude bogate gastro, ugostiteljske, sportske, rekreativne i zabavne programe svojim gostima. Bjelašnica će ove godine po

BH RAZGLEDNICA

Prirodna termomineralna voda najvažniji resurs Banje llidža Gradačac

Terapijska vrijednost gradačačke banje “llidža” poznata je od davnina. Korištena je u vrijeme turskog vakta i iz tog vremena datira njeno ime. U vrijeme austrougarske okupacije prvi banjski objekt sagrađen