Bosna ima što drugi namaju: Fudbalski klub Respekt pruža jednakost i mogućnost za svako dijete

Bosna ima što drugi namaju: Fudbalski klub Respekt pruža jednakost i mogućnost za svako dijete

Rijetko koji klub se može pohvaliti s dvije seniorske ekipe, muškom i ženskom, u takmičenjima visokog nivoa. Također, rijetko koji klub može reći da pruža jednakost i mogućnost za svako dijete. Ali, Bosna i Hercegovina ima klub koji to može.

Fudbalski klub Respekt pruža podršku, prihvaćenost i ljubav za svu djecu. I to, bez finansijskog opterećenja za djecu, to jest njihove roditelje/staratelje, prenosi AA.

Bez članarina, bez troškova, što znači bez prihoda za FK Respekt, ali uspijevaju. Ovog vikenda, Respekt piše historiju svjetskog fudbala.

Bosanskohercegovački fudbalski klub, sa sjedištem u Sarajevu, već punih šest godina postiže odlične rezultate. Tako i ovaj vikend, ŽFK Respekt, u subotu se sastao sa ŽNK Široki Brijeg u Prvoj ženskoj ligi Federacije BiH, a u nedjelju muška seniorska ekipa FK Respekt s ekipom Pofalićkog igra prvu utakmicu u ligi Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo.

“Ponos, sreća i radost, najkraće rečeno. Rad, trud, sjajan tim, dosljednost i poštovanje su doveli do ovog momenta. Sretan sam da BiH ima nešto što nema niko u svijetu. A, svjetske priče dođu uvijek do onih dobrih ljudi, do onih koji vrednuju stvari na pravi način“, ističe Emir Hujdur, osnivač ove jedinstvene misije.

Škola fudbala Respekt prva je, i jedina škola fudbala u svijetu, koja je besplatna za svu djecu, i u kojoj, rame uz rame, na treningu, kao i na takmičenjima, uz tipičnu djecu, treniraju djeca sa poteškoćama u razvoju, Romi, djeca bez roditeljskog staranja. ŠF Respekt jedini je primjer inkluzije, prihvaćenosti kroz vannastavne aktivnosti.

Za dosadašnji rad Škola fudbala “RESPEKT” nagrađena je: specijalnim priznanjem za popularizaciju i razvoj bh. sporta, koju mu je za 2015. godinu dodijelio Sportski savez Bosne i Hercegovine; Certificate of Excellence za 2016. godinu od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH; specijalna nagrada za ostvareni rezultat za 2017. godinu od strane Sportskog saveza BiH, priznanjem “Šampioni inkluzije“ koju su 2018. godine dodijelili UNICEF BiH i Delegacija Evropske unije u BiH; prvi u BiH dobitnici UEFA Children Award nagrade 2018. godine i zahvalnica Općine Novi Grad za izuzetne sportske rezultate i doprinos inkluziji.

Previous Lavić: Jedan od najbitnijih poltičkih događaja u historiji Bosne je proglašenje njene autonomije
Next Mladi i talentovani Zeničani Ivan i Adi osvajaju nagrade (Video)

You might also like

SPORT

Kenan Kodro nakon poziva u reprezentaciju: Ovo je prava vijest za mene, hvala Bogu

Napadač Osasune, Kenan Kodro, našao se na spisku selektora Mehmeda Baždarevića za predstojeće utakmice koje će krajem marta igrati naš nacionalni tim. Prvi protivnik je Gibraltar 25. marta u Zenici

NAŠI DANI

Premijer KS: Možemo uraditi sve što je potrebno da Sarajevo bude dio olimpijske priče 2030. godine zajedno sa Barselonom

Pere Aragones i Garcia, predsjednik Vlade Katalonije, koja je nosilac aktivnosti u cilju organizacije Zimskih olimpijskih igara 2030. godine tokom današnjeg sastanka sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom razgovarao je

SPORT

Jedan od najsnažnijih ljudi svijeta: Vraćam se iz Švedske u Bosnu!

Strongman Nedžmin Ambešković gostovao je na Face TV. Ambešković je nedavno pobudio pažnju javnosti učešćem na prestižnom takmičenju održanom na londonskom Wembleyu.