Bosnalijek osvojio prestižnu nagradu ‘Consumer Health Awards 2017’

Bosnalijek osvojio prestižnu nagradu ‘Consumer Health Awards 2017’

Lijek kompanije Bosnalijek  “Lysobact”  osvojio je prvo mjesto u kategoriji “lijekova za bolno grlo” s najvećom prodajom u Rusiji, a  dodjela nagrada “Consumer Health Choice Awards 2017” je održana  19. septembra u Moskvi.

Prisustvovalo je više od 500 predstavnika vodećih farmaceutskih kompanija.

Pod pokroviteljstvom QuintilesIMS-a, američke multinacionalne kompanije koja pruža usluge mješovitim industrijama zdravstvenih informacionih tehnologija i kliničkog istraživanja, nagrada “Consumer Health Choice” je direktan dokaz uspjeha na ruskom farmaceutskom tržištu.  Ocjenjujući rezultate prodaje tokom 12 mjeseci iz širokog ranga maloprodajnih lanaca, QuintilesIMS daje objektivnu sliku marketinške strategije i učinkovitosti komunikacija te općenito poslovanja farmaceutske kompanije.

“Lysobact” je jedinstven proizvod, koji sadrži prirodni antiseptik lizozim bez supstanci koje su strane tijelu. S obzirom na spektar djelovanja antiseptika lizozima, “Lysobact”  eliminiše uzroke bolnog grla – viruse, bakterije i gljivice. Kao najkvalitetniji Bosnalijekov proizvod sa modernom kvalitetom kontrole, “Lysobact” je postavio standard za lijekove za bolno grlo koji sadrže  lizozim.

– Veoma smo sretni što smo osvojili ovu prestižnu nagradu – rekla je Valentina Buchneva, direktorica evroazijskog odjela “Bosnalijeka”.

Dodala je da je “Lysobact”, koji je  prvi put registrovan u SSSR-u 1982. godine, postao popularan zbog svojih jedinstvenih prednosti, a to su prirodna sigurnost i spektar antiseptičkog djelovanja. Zapravo, “Lysobact” je jedinstven lijek koji sadrži lizozim na ruskom tržištu lijekova za bolno grlo koji ne sadrži “hemijske” antiseptike. Ova činjenica čini “Lysobact” optimalnim izborom ne samo za odrasle osobe već i za osjetljive kategorije potrošača, kao što su djeca, trudnice i dojilje.

Ova nagrada je postala još jedno značajno postignuće Bosnalijeka u 2017. godini. Kompanija je dobila GMP certifikat u martu 2017. godine. koji je izdalo Ministarstvo industrije i trgovine Ruske Federacije, čime je postala jedna od prvih kompanija koja posluje u Rusiji s evropskom lokacijom proizvodnje, te koja je prošla rusku GMP inspekciju, saopćeno je iz Bosnalijeka.

Previous U Sarajevu dodijeljena priznanja najuspješnijim bh. kompanijama u 2016.
Next Počela humanitarna akcija pomoći narodu Sirije: Narod u Bosni i Hercegovini zna šta znači solidarnost i pomoć drugih

You might also like

Ekonomija/Biznis

Pripreme za izgradnju VE Podveležje: Raspisan tender za izvođenje radova

U Podveležju se odvijaju pripremne aktivnosti za izgradnju godinama najavljivane vjetroelektrane Podveležje. Jedna od obveza je i rekonstrukcija lokalne prometnice. Naime, nakon što je početkom ove godine potpisan sporazum o izvođenju radova

MADE IN BOSNIA-387

Rast industrijske proizvodnje u Bosni i Hercegovini 12,3 posto

 Industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u osam mjeseci (januar-august) ove godine zabilježila je rast od 12,3 posto u odnosu na isti period lani. U augustu ove, u odnosu na

Ekonomija/Biznis

Kvadrat stana u Sarajevu i Neumu i do šest hiljada maraka

Cijene nekretnina u Bosni i Hercegovini neprestano rastu, a stanovi dosežu astronomske cifre I pored poskupljenja statistika pokazuje da se broj prodatih stanova skoro pa i ne smanjuje, a to