Bosnalijek u Njemačkoj predstavio novi proizvod za jačanje imuniteta

Bosnalijek u Njemačkoj predstavio novi proizvod za jačanje imuniteta

Bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija Bosnalijek predstavila je u Njemačkoj novi proizvod za jačanje imuniteta pod nazivom Lymunix.

Riječ je o novom, jedinstvenom dodatku prehrani na tržištu u formi oralnog spreja koji, osim različitih vitamina i minerala, sadrži i lizozim.

Novi proizvod bit će dostupan u obliku Lymunix – B kompleks (sadrži vitamine B3, B5, B2, B1, B12, B6, B9, B7 te lizozim), Lymunix – Željezo (sadrži Željezo (Fe) i lizozim), Lymunix – vitamin D – K2 (sadrži vitamine D, K2 i lizozim), Lymunix – multivitamin (sadrži kompleks vitamina i minerala i lizozim) te Lymunix – multivitamin junior (sadrži kompleks vitamina i minerala i lizozim, prilagođen djeci iznad tri godine).

Ovi proizvodi imaju niz pozitivnih učinaka na organizam, među kojim su održavanje normalne funkcije imunog i nervnog sistema, smanjenje umora i iscrpljenosti, regulacija hormonalne aktivnosti, održavanje normalnih nivoa crvenih krvnih zrnaca, normalne funkcije srca, normalnog transporta kisika u tijelu, normalnog zgrušavanja krvi, održavanje zdravlja kostiju, zuba i funkcije mišića, zaštita ćelija od oksidativnog stresa i brojni drugi.

Jedinstvenost Lymunix proizvoda ogleda se ne samo u njihovom sastavu, već i u tome što se u organizam aplicira u obliku oralnog spreja, što je naročito važno jer se tako osigurava veća učinkovitost i bolja apsorpcija vitamina i minerala iz njegovog sastava, ali i lizozima.

Upravo je lizozim sastojak koji Lymunix proizvodima osigurava dodatnu vrijednost. Ovaj enzim, kojeg je otkrio Aleksandar Fleming, nobelovac i pronalazač penicilina, značajan je faktor prirodnog imuniteta koji uništava bakterije, viruse, gljivice – i to samo one štetne, dok takozvane dobre bakterije ne uništava – ne remeteći normalnu bakterijsku floru usne šupljine. Lizozim je prirodni sastojak našeg organizma. Nalazi se u većini tjelesnih sekreta i u mnogim ćelijama, sa zadatkom da spriječi prodor mikroorganizama i nastanak infekcije u organizmu, a ako do nje ipak dođe, da je kontrolira. Lizozim djeluje protiv mikroorganizama, stimulira imunološki sistem i kontrolira upalnu reakciju.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe da je promocija održana u Njemačkoj još jednom potvrdila kvalitet i potencijal Bosnalijeka kao najvećeg bosanskohercegovačkog proizvođača farmaceutskih proizvoda i jednog od regionalnih lidera u branši.

“Izlazak našeg novog proizvoda na različita tržišta, od kojih je njemačko među prvima, pokazuje izuzetan nivo, kako proizvodnog tako i organizacionog napretka kompanije Bosnalijek te potvrđuje ispravnost našeg pristupa da samo kontinuiranim ulaganjem u vlastiti razvoj možemo nastaviti rast i u narednom periodu, a Lymunix je upravo rezultat rada našeg razvoja. Posebno mi je drago
što se sve ovo dešava u godini kada obilježavamo 70 godina od početka rada Bosnalijeka”, poručio je Uzunović.

Nakon početne promocije nove linije proizvoda Lymunix u Njemačkoj, nastavit će se promocije i u drugim državama Evropske unije, Velikoj Britaniji te državama Bliskog istoka, a uskoro ćemo ove proizvode moći kupiti i na domaćem tržištu. Bitno je istaknuti da će ovaj novi proizvod biti dostupan i u online prodaji širom Evrope.

Previous Fotografova smrt povezala Sarajevo i Barcelonu
Next Diego Arria: Ima nešto što će trajati a to je snaga i hrabrost ljudi u Bosni i Hercegovini, koju su pokazali cijelom svijetu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Ručno pletenje: Proizvodi bosanskih žena nose se širom Evrope, Azije i Amerike

Ručno pletenje dio je bh. tradicije koju i dalje njeguje određeni broj žena u Bosni i Hercegovini. Tehniku pletenja naučile su od majki, baki, tetki, i zahvaljujući njihovom neumornom radu

Ekonomija/Biznis

Širbegović oborio rekord: U oktobru proizvedeno i montirano 80.000 m2 objekata

U toku mjeseca oktobra proizvedeno je i montirano cca 80.000 m2 na tržištu zemalja EU, Srbije i Bosne i Hercegovine. I pored toga što se radi o vrlo zahtjevnim i

Ekonomija/Biznis

Konjički privrednici zainteresovani za zelenu energiju koja je strateška smjernica Grada Konjica

Jučer se gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sastao sa predstavnicima novoformirane firme NERETVA SOL d.o.o. Konjic, koju čini grupa konjičkih privrednika ujedinjenih oko zajedničkog cilja, a to je osiguranje budućnosti izvoza