Bosnaplast na evropskom tržištu poznat kao dobar proizvođač i dobavljač

Bosnaplast na evropskom tržištu poznat kao dobar proizvođač i dobavljač

Zahvaljujući radu, edukaciji i inovacijama u koje se puno polaže, Bosnaplast je postala vodeća kompanija na polju prerade polietilena i PVC-a u Bosni i Hercegovini. Proizvode plasiraju širom Bosne i Hercegovine, a u zadnje četiri godine u svoju ponudu uvrstili su dosta proizvoda vezanih za agro-kulturu, tako da proizvode plastenike i sisteme za navodnjavanje.

Obzirom na sve veće potrebe i širenje tržista uzgajivača i proizvođača malina, Bosnaplast je prateći potrebe svoje klijentele počeo sa proizvodnjom PVC stubova za uzgoj maline.

“Prodaja Bosnaplastovih stubova na tržištu je poprimila već velika interesovanja što svjedoči činjenica o više desetina hiljada proizvedenih i prodatih PVC stubova”, kaže za poslovni portal Akta.ba Muamer Česir iz kompanije Bosnaplast,  pojašnjavajući kako je proizvodnja PVC stubova domaći proizvod čiji proces proizvodnje, od ulazne sirovine do konačnog proizvoda se odvija u vlastitim pogonima s potpunim nadzorom tima stručnih lica firme. Stubovi su rađeni po najvišim standardima što garantira ispravnost, kvalitet i pristupačnost proizvoda potrebama klijenata i u krajnjem ishodu kvaliteta proizvoda maline na čiji kvalitet utječe i kvalitet stubova.

Osim navedenih proizvoda Bosnaplast proizvodi i cijevi za gas, vodu, kanalizaciju i cijevi za zaštitu optičkih kablova.

Česir kaže, kako cijevi za vodu i prateći pribor prodaju u Evropskoj uniji. Prodajom su zadovoljni, a zahvaljujući kvaliteti, kupci iz Evrope Bosnaplast prepoznaju kao dobre dobavljače i proizvođače koji se mogu mjeriti sa svim evropskim firmama koje se bave ovim poslom.

“Bosnaplast ima sve moguće certifikate i standarde tako da može odgovoriti evropskom tržištu”, ističe Česir.

Osim cijevi i stubova, dobro su se na tržištu plasirali i po proizvodnji plastenika. Česir kaže, kako se za šest mjeseci proda oko 2.000 plastenika od 50 i 100 m2.

“Naš plastenik svako domaćinstvo u Bosni i Hercegovini može priuštiti i na kraju zadovoljiti proizvodnjom povrća potrebe porodice i zaraditi”, pojašnjava Česir, ističući zadovljstvo i prodajom cijevi za vodu.

Ono čime se kompanija naročito može pohvaliti su njeni zaposlenici kojih danas ima oko 50. U zaposlenike se ovdje puno ulaže, od stipendiranja do edukacija u zemlji i inostranstvu.

Bosnaplast dobru saradnju ima sa domaćim kompanijama koje se bave telekomunikacijama  i ugradnjom cijevi za gas. Neki od poslova na kojim su učestvovali su i izgradnja Sarajevske zaobilaznice, gdje su korištene njihove cijevi za otpadne vode.

U narednom periodu kako najavljuje Česir plasirat će i novi proizvod na kojem trenutno rade.

Previous Vlatko Vuković vojvoda bosanski
Next Odbrana BiH - Igman 2016: Dolaze predstavnici svih korpusa Armije RBiH

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Luksuzna električna bicikla iz Travnika osvajaju svjetska tržišta

Kompanija GS Tvornica mašina Travnik tržištu je ponudila svoj prvi električni bicikl. Već od ranije je poznato, da ova kompanija skoro deset godina u okviru svog proizvodnog dijela, izrađuje čelične ramove za

Ekonomija/Biznis

Zenica: Uspješna priča o kompaniji “Poco”

U Zenici nas dočekuju Edinko i Željka Bajramović. Nakon petnaestak godina rada u renomiranoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom namještaja, odlučili su krenuti od ‘nule’ i razviti vlastiti poslovni model.

MADE IN BOSNIA-387

Novi uspjesi namjenske industrije – proizvedena prva bosanska puška i pištolj!

Kompanija iz Federacije Bosne i Hercegovine proizvela je prije pola godine prototip prve domaće puške, saznaje Dnevni avaz, prenosi BiznisInfo. List ne navodi ime kompanije navodeći da se ono, zbog