Bošnjak Edhem Hušić je novi ministar industrije Australije

Bošnjak Edhem Hušić je novi ministar industrije Australije

Dugogodišnji zagovornik tehnologije i inovacija Ed Hušić bit će novi ministar industrije Australije nakon što je zadržao svoje mjesto u kabinetu nove laburističke vlade, a Clare O’Neil će biti ministrica unutrašnjih poslova i sajber sigurnosti.

Novi premijer Anthony Albanese otkrio je u utorak uveče članove svog kabineta nakon sastanka poslaničkog kluba ranije tog dana.

Gospodin Hušić je bio ministar industrije u sjeni od početka 2021. godine, a zalagao se za lokalni tehnološki sektor i proizvodnju od kada je prvi put ušao u Parlament, pišu danas australski mediji.

Edhem Nurudin (Ed) Hušić je nedavno, iznova, izabran u parlament Australije. Njegova porodica je krajem šezdesetih godina prošloga vijeka emigrirala u Australiju, a on je rođen 1970. u Sidneju.

Bosansko porijeklo: Husić ponovo izabran u parlament Australije

Previous Stolice od bosanskog oraha za američko tržište
Next Ministar Džindić u posjeti Volkswagenu: Podrška radu i daljim investicijama

You might also like

NAŠI LJUDI

Otkrivanje zaboravljene muslimanske i bošnjačke prisutnosti u Sloveniji

Činjenica da je 1917. godine pisano o džamiji i reisu-l-ulemi je dokaz o značajnom jubileju IZ. Zato je IZ u Sloveniji 2017. označila kao jubilarnu i svečanu godinu. Planirana je

RIJEČ

Djevojka koja je prkosila rasistima u Engleskoj: Voljela bih doći u Bosnu

Engleskinja bosansko-pakistanskog porijekla i njena prijateljica za AJB govore o napadu rasista u Birminghamu. Smijeh u lice rasizma… Kako pobijediti zadrtost? Osmijehom i inatom… Djevojka osmijehom pokorila engleske rasiste… Ovo

NAŠI LJUDI

Beč: Bosanski i balkanski tragovi u glavnom austrijskom gradu

Beč je pored Chicaga grad s najvećim brojem iseljenika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske van prostora bivše Jugoslavije. Ljudi s Balkana prisutni su u ovome gradu već stoljećima.